7 C
Vinkovci
Četvrtak, 1. prosinca 2022.

Policija spriječila financijsku prevaru

Više od autora

- vl promo-


Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Kako je izvjestila vukovarsko-srijemska policija, odgovorna osoba podružnice slovenske tvrtke za proizvodnju otkivaka u Vinkovcima, 30-godišnjak iz Vinkovaca, prijavio je jučer policiji nepoznatog počinitelja koji je 30. listopada, predstavljajući se kao predsjednik uprave društva, od zaposlenice za financije i računovodstvo elektronskom poštom zatražio prijenos novčanih sredstava u iznosu od nekoliko desetaka tisuća eura na bankovni račun u Francuskoj.

Ne sumnjajući u vjerodostojnost pošiljatelja, zaposlenica je putem internetskog bankarstva uplatila dio zatraženog novca na navedeni račun te je nakon drugog zaprimljenog e-maila kojim je počinitelj tražio da plati i preostalu razliku, telefonom nazvala predsjednika uprave i utvrdila da se radi o prijevari. Pravovremenom prijavom policiji i brzom reakcijom policijskih službenika prijenos novca na račun počinitelja je spriječen. Slijedi kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska počinitelja protiv kojeg će policija podnijeti kaznenu prijavu zbog kaznenih djela računalna prijevara i nedozvoljena uporaba osobnih podataka.

Policija je jučer zaprimila i anonimnu dojavu o krađi električne energije u Iloku.

Provedenim krim istraživanjem nad 53-godišnjakom iz Iloka utvrđeno je kako je provalio u susjednu obiteljsku kuću, u ulici Stjepana Radića u Iloku, vlasništvo 35-godišnjakinje iz Osijeka, u kojoj je priključio električni kabel pomoću kojeg je koristio električnu energiju u svojoj pomoćnoj prostoriji. Protiv 53-godišnjaka podnijeta je kaznena prijava za kazneno djelo teška krađa.

Vezano uz stanje u prometu, sinoć je u blizini Memorijalnog groblja u Ulici bana J. Jelačića u Vukovaru, 45-godišnji vozač teretnog automobila srpskih registracijskih oznaka, pri nepropisnom pretjecanju vozila, udario osobni automobil vukovarskih registracijskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljala 26-godišnja vozačica.

S teškim tjelesnim ozljedama opasnim po život, iz NMB Vukovar, prebačena je u KBC Osijek.

Vozač teretnog automobila koji je prouzročio prometnu nesreću predan je pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave te protiv njega slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno