-1 C
Vinkovci
Četvrtak, 25. travnja 2024.

PU vukovarsko-srijemska obilježila Dan policije i blagdan sv. Mihovila, 26. rujna

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Policijska uprava vukovarsko-srijemska danas je u Smještajno-obučnom centru granične policije „Spačva“ prigodnim programom obilježila nadolazeći Dan policije i blagdan svoga zaštitnika svetog Mihovila, 26. rujna.

“Policijski posao je izuzetno zahtjevan i odgovoran, iziskuje policajke i policajce s visokom razinom znanja, snalaženja i reagiranja u svim situacijama, često onima kada o brzini odlučivanja ovisi nečiji život. Stoga poštujemo i cijenimo one koji taj posao obavljaju savjesno, stručno i profesionalno, jer za nas nema isprika i nemogućnosti – uvijek smo tu, to je naš posao, to radimo i to se od nas očekuje. Aktualna pandemija koronavirusa, porast kriminaliteta i novonastali oblici kriminaliteta, motiv su nam da se u borbu s tim upustimo bez kompromisa i mi ćemo to učiniti”, ističu u PU vukovarsko-srijemskoj.

Obilježavanje je započelo polaganjem vijenca i paljenjem svijeće podno spomen obilježja poginulim i nestalim policijskim službenicima, ispred zgrade Policijske uprave u Vinkovcima te blagoslovom i zajedničkom molitvom koju je predvodio policijski kapelan Ivan Begović.

Vlč. Begović potom je u crkvi sv. Euzebija i Poliona u Vinkovcima služio zahvalnu svetu misu za sve poginule, nestale i preminule djelatnike PU vukovarsko-srijemske, na kojoj su sudjelovali i vrtićarci iz Dječjeg vrtića Cvjetnjak iz Vinkovaca i primili blagoslov.

Svečanost je nastavljena u Smještajno-obučnom centru granične policije „Spačva“ gdje je načelnik PU vukovarsko-srijemske mr.sc. Fabijan Kapular uručio prigodne pohvalnice i poklone  15  policijskih službenika za iskazanu visoku profesionalnost kojom se osobito pridonosi općem stanju sigurnosti te  5  državnih službenika za postignute iznadprosječne rezultate rada.

 


Skupnu pohvalnicu za iskazanu visoku profesionalnost kojom se osobito pridonosi općem stanju sigurnosti, načelnik Kapular dodijelio je šestorici policijskih službenika Mobilne jedinice granične policije – Istok.

Naposljetku, posthumno je dodijeljena zahvalnica policijskom službeniku Josipu Paveliću, koji je nakon teške bolesti preminuo prije mjesec dana.

Svoje obraćanje načelnik Kapular završio je čestitkom u povodu Dana policije svim policijskim službenicima još jednom naglasivši kako je sigurnost građana njihov najvažniji zadatak i obaveza.

“Svim djelatnicama i djelatnicima Policijske uprave vukovarsko-srijemske čestitamo Dan policije i našeg zaštitnika svetog Mihovila”, poručuju iz Ureda načelnika.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno