1 C
Vinkovci
Subota, 20. travnja 2024.

Poljoprivrednicima na raspolaganju 360 milijuna kuna za biljnu proizvodnju

Više od autora

- vl promo-
Vinkovački List
Vinkovački List
info@novosti.hr

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je novi natječaj iz Programa ruralnog razvoja za tip operacije “Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava”. Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore na ovom Natječaju iznosi 360.000.000,00 kuna od čega:

200.000.000,00 kuna za ulaganja u sektor ratarstva
70.000.000,00 kuna za ulaganja u proizvodnju šećerne repe
70.000.000,00 kuna za ulaganja u sektor vinogradarstva
20.000.000,00 kuna za ulaganja u sektor cvijeća i ukrasnog bilja.


Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika i proizvođačke organizacije priznate sukladno posebnim propisima kojima se uređuje rad proizvođačkih organizacija, a prihvatljivi su projekti za ulaganja u sektor ratarstva (uključujući industrijsko, ljekovito, začinsko i aromatično bilje), sektor vinogradarstva te u sektor cvijeća i ukrasnog bilja.

Ovo je prvi natječaj isključivo za sektor biljne proizvodnje iz Programa ruralnog razvoja RH. Sredstvima će se financirati mehanizacija, oprema te skladišta za ratarske kulture, podizanje novih vinograda, proizvodnja industrijskog bilja (poput duhana, uljane repice, suncokreta, soje), proizvodnja ljekovitog, začinskog i aromatičnog bilja te cvijeća i ukrasnog bilja.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno