24 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 2. listopada 2023.

Poljski kolega Dramczyk sa psom Dieselom na Bajakovu razotkrio 18 slučajeva krijumčarenja droga

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Načelnik Policijske uprave vukovarsko-srijemske Fabijan Kapular svečano je uručio zahvalnicu i prigodan dar poljskom policijskom službeniku Blazeju Dramczyku, vodiču službenog psa, za postignute izvanredne rezultate u otkrivanju krijumčarenja opojnih sredstava na graničnom prijelazu Bajakovo u sklopu Frontexove zajedničke akcije „Terra 2022“.

Naime, Blazej Dramczyk je sa psom Dieselom, u suradnji s policijskim službenicima Postaje granične policije Bajakovo, za vrijeme turističke sezone na graničnom prijelazu u 18 slučajeva pronašao određene količine hašiša i marihuane te time znatno pridonio učinkovitom nadzoru državne granice pri sprečavanju bilo kakve prijetnje unutarnjoj sigurnosti, javnom poretku, javnom zdravlju i međunarodnim odnosima Republike Hrvatske i država članica Europske unije, izvijestila je PU Vukovarsko-srijemska.

FOTO: PU vukovarsko-srijemska

U svim slučajevima počiniteljima prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga izdani su prekršajni nalozi kojima su izrečene pojedinačne novčane kazne te je ukupno naplaćeno preko 70.000 kuna.

Suradnja s Frontexom, temelji se na razmjeni dobre policijske prakse zemalja članica, provođenju tečajeva, pripremnih obuka policijskih službenika za sudjelovanje u međunarodnim operativnim akcijama Frontexa s ciljem suzbijanja nezakonitih migracija i zaštite vanjske granice Europske unije, istaknuli su.

Preduvjet za takvu suradnju je timski rad i zajedničko zalaganje, koji mogu donijeti vrhunske rezultate kao što su nam to potvrdili vodič službenog psa Blazej i njegov partner, njuška Diesel, poručuju vukovarsko-srijemski policijski službenici.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno