FOTO: press032

Na Općinskom sudu u Vukovaru započelo je ponovljeno suđenje vukovarskom branitelju Marijanu Živkoviću kojemu se sudi zbog razbijanja dvojezične ploče u rujnu 2013. godine.

Živković je u prvostupanjskom postupku, koji se vodio na Općinskom sudu u Vukovaru, oslobođen da bi poslije žalbe DORH-a postupak bio prebačen na Županijski sud u Pulu gdje je postupak vraćen na početak.

Sud je odredio novo vještačenje nakon prijašnja dva koja su bila oprečna. Prema jednome je on proglašen neubrojivim dok je po drugome proglašen djelomično ubrojivim i prema tome podliježe kaznenom zakonu. Kako piše portal press032, sutkinja Mira Rajš odredila je i treće vještačenje poslije kojega će biti nastavljeno suđenje. “Ne pristajem na nikakvu aboliciju jer nisam nikoga ubio. Ne tražim nikakvo oslobađanje ako to nije pravda. Možda su te ploče i postavljene pravno ali netko je u državi kriv što su postavljene noći, a preko toga ja nisam mogao preći. Uostalom, koliko je granata palo na Vukovar, a sve su one bile ispisane ćirilicom“, rekao je Živković.

Pred početak suđenja ispred zgrade suda okupilo se 50-ak branitelja koji su odlučili Živkoviću dati podršku.