Riječki kvartet Turisti uskoro objavljuju novi album “Revolución”! Kao najava dugosvirajućeg materijala u radijske etere dolazi singl “Naše vrijeme”, s kojom se otvara i album. “Revolución” sadrži devet autorskih pjesama gitariste Vave Simcicha, ali i obradu Paraf klasika “Javna kupatila” s kojom su se predstavili i na ovogodišnjem AntiValentinovu.
Album je sniman u kastavskom studiju s dugogodišnjim suradnikom producentom Matejom Zecom, a kao gosti se pojavljuju Darko Terlević iz The Siids, Robert Jovanović (kratkotrajno i član benda) iz Mandrila, te Raul Varljen iz Parafa.
Za fotografije je kriv Blagoja Pešić, beogradski fotograf s kojim Turisti surađuju od samog početka. Inače, Turisti će nastupiti u sklopu promocije njegove knjige portreta u zagrebačkoj Tvornici kulture, 10. listopada. Dva dana kasnije predstavit će se i riječkoj publici u River Pubu gdje će odsvirati cijeli album, kao i nekoliko nezaobilaznih koncertnih favorita s prvijenca.
Omot je djelo street art umjetnika Vladimira Tomića Moska, a konačni izgled dao je, kao i uvijek, Mladen Stipanović iz studija SMART 69.