7 C
Vinkovci
Četvrtak, 1. prosinca 2022.

Poticanje razvoja zadružnog poduzetništva među braniteljima

Više od autora

- vl promo-O zadružnom poduzetništvu i njegovim mogućnostima u sklopu projekta „Poticanje razvoja zadružnog poduzetništva među braniteljskom populacijom“, u Vukovaru je započela dvodnevna radionica namijenjena nezaposlenim hrvatskim braniteljima i ostalim nezaposlenim građanima s područja naše županije. Projekt provode Braniteljska zadruga Danica Zagreb, Edukacijski centar – Ustanova za obrazovanje odraslih i tvrtka Catapult Consulting. Ukupna vrijednost projekta iznosi 425.237,78 kn, koji je u cijelosti sufinancirala Europska Unija.

Cilj projekta je unaprijediti upravljačke, poduzetničke i poslovne kompetencije zaposlenika i nezaposlenih članova braniteljskih zadruga i ostalih nezaposlenih građana te potaknuti razvoj novih zadružnih poduzeća među nezaposlenom populacijom, a kroz poslovnu mrežu zadruga stvoriti mogućnosti za širenje i razvoj njihovog poslovanja. Kroz dvodnevnu edukaciju predstavlja se zadružno poduzetništvo i prednosti samih zadruga u segmentu poduzetništva, a polaznici će dobiti i odgovore na pitanja kako osnovati i voditi zadrugu, kako djelovati sa zadrugom na tržištu, pisati projekte i ostvariti ekonomsku i društvenu korist kroz zadrugarstvo i kakove su mogućnosti zapošljavanja u zadrugama.

Prema Zakonu o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji braniteljska socijalno-radna zadruga osniva se radi ostvarivanja psihosocijalnog osnaživanja i zdravstvene rehabilitacije, odnosno lakše i brže reintegracije njezinih članova u društvo, te uključivanja u radne i gospodarske procese članova s umanjenom radnom sposobnošću i nezaposlenih osoba.

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno