2 C
Vinkovci
Nedjelja, 29. siječnja 2023.

Povijesni dan za Jarminu; otvoren dječji vrtić

Više od autora

- vl promo-

Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Iz Programa ruralnog razvoja otvoren je ukupno 12 vrtić na području Vukovarsko-srijemske županije. U Hrvatskoj je u tijeku izgradnja približno 200 vrtića, a ovaj u Jarmini spreman je za prva druženja, igre, prijateljstva i ono što krasi svako djetinjstvo. Vrtić u Jarmini s radom bi trebao započeti 1. svibnja jer veliki dio djece koji će uskoro obitavati u svojoj općini ide u druge vrtiće u Vinkovcima i treba se ispoštovati procedura ispisa iz istih. „U razradi je ideja da djeca koja trenutno ne idu nigdje u vrtić krenu nešto ranije kako bi se prilagodili, a onda bi povukli i drugu djecu koja su u drugim vrtićima”, izjavila je Vera Petrovečki, ravnateljica-odgajateljica, uz koju će još 5 odgajateljica raditi u novom vrtiću u Jarmini.

Djeca će biti podijeljena u tri vrtićke grupe, a kapacitet vrtića je 75 mališana. Vrijednost cjelokupnog projekta od presudne važnosti za budućnost ruralnog razvoja ove općine je 7,4 milijuna kuna, a 85 % povučeno je iz fondova Europske Unije. Dječji vrtić u Jarmini jedan je u nizu projekata naših općina, grada i razvojnih agencija koje u suradnji s jedinicama lokalne samouprave poluče ovakav prekrasan rezultat kojem smo svjedočili danas.

„Poput naših ljudi koji su se borili za našu državu, tako se i mi trebamo boriti za radna mjesta, ostanak mladih. Imamo ljude, imamo znanje i agencije za razvijanje projekata te se ne trebamo plašiti budućnosti”, poručio je župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić. Načelnik Jarmine Andrija Draganić zahvalio se svim suradnicima u projektu, općinskim vijećnicima te zaposlenicima Općine Jarmina koji su pomagali oko realizacije projekta kojim vodstvo u Jarmini žele pokazati da su njeni stanovnici na prvom mjestu, a budućnost donosi ulaganje u nove projekte koji će učiniti život u Jarmini još ugodnijim i kvalitetnijim. Svečanom otvaranju vrtića u Jarmini nazočili su ministar obrane Mario Banožić, ministrica poljoprivrede Marija Vučković koji su zajedno s načelnikom općine presjekli vrpcu. Ovakvi potezi trebaju rezultirati ostanku mladih na hrvatskom selu.

„Općina se trudi i zalaže za nas mlade te boljitak i naš ostanak. Trenutno živim u Jarmini gdje sam osnovala obitelj, a nadam se kako će uskoro i moje šestomjesečno dijete pohađati ovaj prekrasan vrtić i tu steći svoja prijateljstva”, rekla je mlada majka Ivana Maras. U prigodnom govoru na početku svečanosti gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić pohvalio je sve koji su radili na projektu te poručio kako su ovakvi projekti putokaz za bolji i kvalitetniji život.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno