11 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 26. veljače 2024.

Povjerenstvo: Nadamo se da ćemo pomoći obveznicima da uredno izvršavaju svoj posao

Više od autora

- vl promo-

U velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima održana je edukacija za obveznike Zakona o sprječavanju sukoba interesa Vukovarsko-srijemske županije. Današnju edukaciju provelo je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.

„Edukacija u Vukovarsko-srijemskoj županiji nam je deveta po redu u ovoj godini. S obzirom na to da je Povjerenstvo stupilo na dužnost krajem veljače, nešto smo kasnije krenuli s edukacijama. Nadamo se da će edukacija biti od koristi i da ćemo pomoći obveznicima da uredno izvršavaju svoj posao”, izjavio je Igor Lučak, član Povjerenstva za odlučivanje u sukobu interesa.


Kako govori Lučak, glavna koncentracija u radu Povjerenstva je od 1. do 31. siječnja, kada obveznici podnose svoje imovinske kartice za prethodnu godinu. Ostali posao vezan je uz održavanje sjednica, rješavanja predmeta, postupaka te davanja mišljenja i očitovanja. „Uvijek se dogode nekakvi propusti u radu obveznika, ali to nije samo ovdje, nego u cijeloj Hrvatskoj. Tu smo da educiramo i da napomenemo oko bitnosti podnošenja kartica”, dodao je.

„Zahvalio bih se članovima povjerenstva za odlučivanje u sukobu interesa što su danas u našoj županiji. Vjerujem da ćemo kroz današnju edukaciju spojiti ugodno s korisnim, dobiti odgovore na neka pitanja, a isto tako da svi mi koji obavljamo javnu djelatnost shvatimo da ništa nije vječno u životu i moramo što odgovornije i kvalitetnije raditi svoj posao”, zaključio je zamjenik župana Franjo Orešković.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno