Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci, uz stručnu potporu Komisije za narodne knjižnice HKD-a, organizira Stručni skup Strip u knjižnicama povodom 145 godina Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci, koji će se održati u četvrtak i petak, 4. i 5. lipnja 2020. godine u Hotelu “Admiral” u Vinkovcima, uz potporu Ministarstva kulture RH i Grada Vinkovaca. 

“Strip je marginalizirana umjetnost kojoj treba ustupiti i više vremena i prostora za prezentaciju i popularizaciju. Ovim Skupom želimo pokazati kako je strip jednako vrijedna umjetnost i kako ne koristi samo za zabavu već i za učenje kako kroz školu tako i za cjeloživotno učenje”, poručuju iz Knjižnice.

Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci za veliku 145. obljetnicu postojanja odabrala je temu strip zato što su Vinkovci poznati po strip-autorima (Dubravko Mataković, Krešimir Zimonić, Nenad Barinić, Miron Milić i mnogi drugi) i manifestaciji Salon stripa, koja se održavala dugi niz godina.

Na ovom Skupu s međunarodnim sudjelovanjem najavljeni su, osim domaćih predavača, zanimljivi predavači i gosti iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije itd. Ciljevi skupa su omogućiti stručno usavršavanje knjižničara, popularizirati strip u knjižnicama, iskoristiti međunarodna iskustva te uspostaviti partnerstva, predstaviti sudionicima Skupa vinkovačke strip-autore i manifestaciju Salon stripa.

Vinkovačka knjižnica poziva knjižničare svih vrsta knjižnica da prijave izlaganja kao primjere dobre prakse.

Rok za prijavu sudjelovanja s izlaganjem je 10. travnja 2020. godine.

Više informacija možete dobiti na sljedećoj poveznici.