1 C
Vinkovci
Srijeda, 8. veljače 2023.

Poziv na sudjelovanje na 10. Vukovar film festivalu

Više od autora

- vl promo-

Discovery film i video raspisao je natječaj za sudjelovanje na 10. VUKOVAR FILM FESTIVALU, festivalu podunavskih zemalja, koji će se održati od 22. do 27. kolovoza 2016. godine.

U konkurenciju festivala primaju se dugometražni igrani, kratkometražni igrani i dokumentarni filmovi iz zemalja kroz koje protječe rijeka Dunav, a to su: Austrija, Bugarska, Hrvatska, Mađarska, Moldavija, Njemačka, Rumunjska, Slovačka, Srbija i Ukrajina (uvrštene su i zemlje bliske Podunavlju – Slovenija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina te Češka). Koprodukcije sa svim tim zemljama također ćemo uzeti u obzir.

Pravo sudjelovanja u konkurenciji imaju filmovi koji su proizvedeni poslije 1. siječnja 2014. Filmovi moraju biti titlani na engleskom jeziku. Filmove za selektora treba slati na DVD formatu ili linkom na screener filma na e mail adresu press@vukovarfilmfestival.com.

Za selekciju, kao i za samu natjecateljsku projekciju, autore molimo da šalju isključivo kopije filmova. Svi dvd-i moraju biti ispravno označene ‘naljepnicama’ sa sljedećim podacima: naslov filma, ime i prezime redatelja, trajanje, c/b ili boja i vrsta zvuka.

 

Prijava filma, uz DVD s filmom ili link na screener, treba sadržavati sljedeće:

– popunjenu prijavnicu

– životopis i cjelovitu filmografiju redatelja, ukjučujući i popis nagrada

 


Filmovi za selekciju, s cjelovitom prijavom, moraju biti poslani najkasnije do 15. srpnja 2016. Sve troškove, kao i rizik slanja filmova, snosi pošiljatelj DVD kopije filmova, izabranih za natjecateljsku konkurenciju, ostaju u arhivi organizatora. Organizator se obvezuje da kopije filmova neće koristiti u komercijalne svrhe. Organizator zadržava pravo korištenja isječaka iz filmova za prikazivanje na internetu i televiziji u svrhu promidžbe festivala.

 

Nagrade su sljedeće:

Nagrada za najbolji dugometražni film – Otkup prava za distribuciju

Nagrada za najbolji kratkometražni film – 500 EUR.

Nagrada za najbolji dokumentarni film – 1000 EUR.

 

Sav info i prijavnicu možete naći na stranici www.vukovarfilmfestival.com

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno