Klubovi Druge hrvatske nogometne lige u prostorijama Nogometne akademije HNS-a danas su odraditi uobičajenu Plenarnu sjednicu. Na Plenumu u Sesvetama dominirale su će četiri točke dnevnog reda i to: izvješće povjerenika za natjecanje, suđenja i disciplinskog suca, prijedlog propozicija natjecanja za natjecateljsku sezonu 2019/2020., kalendar natjecanja, te izvlačenje brojeva klubova za novu sezonu.

Ovoga puta, za razliku od prošle sezone kada se natjecalo četrnaest, u bubnju su se našla imena šesnaest klubova. Od toga jedanaest “starosjedioca” Šibenik, Hajduk II, Osijek II, Dugopolje, Sesvete, Dinamo II, BSK, Solin, Kustošija, Hrvatski dragovoljac i Međimurje, te pet novih drugoligaša Rudeš, Dubrava Tim Kabel, Orijent, Cibalia i Croatia Zmijavci.

Prvenstvo u Drugoj hrvatskoj nogometnoj ligi za sezonu 2019./2020. započet će 17. kolovoza, a u prvom kolu HNK Cibalia Vinkovci biti će gost momčadi Sesveta. Svoju prvu utakmicu, kao domaćin, odigrati će tako u drugom kolu koje je na rasporedu, 24. kolovoza i to protiv momčadi Dubrava Tim Kabel.

Cibalia je početkom ovoga tjedna započela i pripreme za novu sezonu, a prema riječima trenera Davora Mladine i sportskog direktora Krešimira Tomića prvi cilj je ostanak u ligi i stabilizacija kluba.