Vrijeme idealno, sunčano i vedro uz lagani povjetarac uvjeti su kao stvoreni za boravak u prirodi i dozu adrenalina koju je pružila utrka Valens Vicotorius. Sopotsko naselje i prostorije Moto kluba Vinkovci ugostile su posljednju utrku vinkovačke trilogije, a organizacija same utrke kao i prethodne dvije bila je na vrhunskoj razini.

Utrku je iz prvih redova pratio gradonačelnik Bosančić koji je pohvalio sve natjecatelje ove utrke, njih 153, te poručio kako je utrka odlična za sve sugrađane koji se žele okušati u izdržljivosti, snazi i pripremljenosti, ali i općenito baviti sportom popularizirajući sport, trčanje i boravak na otvorenom. „Zahvaljujem se organizatorima i nadam se kako ćemo dogodine imati još masovniju i bolju utrku. Poučna staza poslužila je za utrku i to mi je iznimno drago. To je jedan od europskih projekata koji se pokazao odličnim i vidim da naši sugrađani često šetaju i upoznaju šumu”, izjavio je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić. Kandidat za zamjenika gradonačelnika Josip Romić dodao je da je ovo najbolji način kako promovirati grad, sport i zdrav način života.

Sve je počelo u 17 sati kada je krenula prva grupa natjecatelja, njih 15 i od tada svakih 2 minute sa starta je krenula po jedna grupa natjecatelja. U muškoj konkurenciji najzahtjevniju stazu, za koju je bila potrebna dobra psihofizička sprema, najbrže je odradio Siniša Kresović iz Osijeka (18:49), drugi na današnjoj utrci završio je Kristijan Anđelić (19:06) koji je odnio ukupnu pobjedu. Treći na Valens Victoriusu bio je Ivan Jukić koji je u ukupnom poretku završio drugi, a treba napomenuti da vodeći nakon dvije utrke Luka Gjajić nije nastupio u posljednjoj vinkovačkoj utrci zbog obaveza i službene utrke za svoj klub. Marino Mirković došao je do ukupno trećeg mjesta u muškoj konkurenciji. Kod žena najbrža i najspretnija u najzahtjevnijoj utrci vinkovačke trilogije bila je Otočanka Ana Martinović (24:14), dok je Vinkovčanka Nika Markić zauzela drugo mjesto (25:08) i ukupno prvo mjesto u ženskoj konkurenciji. Drugo mjesto u ukupno poretku pripalo je Aniti Petrušić, dok je bronca otišla u ruke Marije Topalović.

„Utrka je za razliku od prošle godine bila zahtjevnija, a prijavilo se duplo više kandidata. Prava i jaka konkurencija, isplatili su se treninzi i na kraju smo ipak pobijedili. Imao sam želju osvojiti vinkovačku trilogiju i neizmjerno mi je drago što sam uspio pobijediti”, poručio je 35-godišnji Kristijan Anđelić iz Retkovaca.

Do samog kraja vodila se velika i napeta borba, razlika između prvoplasiranog Anđelića i drugoplasiranog Jukića bila je sve 30-ak sekundi i treća utrka odlučila je kako će ponosni pobjednik prve vinkovačke trilogije biti Kristijan Anđelić. „Ovo je bio najbolji odaziv dosad, vrijeme savršeno i sve je prošlo u najboljem redu. Prezadovoljan sam sa svime, dobili smo ukupnog pobjednika i najavljujem vinkovački polumaraton koji će biti 4. rujna”, dodao je za kraj organizator Hrvoje Klarić.