Udruga za podršku žrtvama i svjedocima s 01.08.2019. godine započela je s provedbom projekta “Pravna i psihosocijalna pomoć i podrška beskućnicima s područja Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije” financiran sredstvima Ministarstva demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Republike Hrvatske.
Projekt se odnosi na uspostavu pomoći i podrške beskućnicima koji nisu obuhvaćeni smještajem u prihvatilištima ili prenoćištima kroz pružanje primarne pravne pomoći i psihosocijalne podrške, te na javno zagovaračke aktivnosti, u lokalnoj zajednici i na nacionalnoj razini, kako bi podigli razinu informiranosti o pravima koja beskućnicima pripadaju, te utjecali na destigmatizaciju beskućnika u društvu.
Projekt će se provoditi na području Vukovarsko-srijemske županije i Osječko-baranjske županije u partnerstvu s Gradskim Društvom Crvenoga Križa Osijek i Centrom za socijalnu skrb Vukovar. 
Pružanje primarne pravne i psihosocijalne pomoći (besplatne) tijekom trajanja projekta omogućit će se beskućnicima, koji nisu obuhvaćeni smještajem u prihvatilištima, kroz ured u Osijeku, na adresi Hrvatske Republike 43, II. kat, te ured u Vukovaru na adresi Ljudevita Gaja 12, II. kat, a dodatne informacije ili pravnu pomoć se može dobiti i telefonom na 031/779-419 i/ili 032/639-333.