19 C
Vinkovci
Četvrtak, 28. rujna 2023.

Pred Šimunom je treća operacija u Americi, svaka donacija je dobrodošla

Više od autora

- vl promo-

Šimun Stojanović rođen je u Županji krajem 2017. godine, a 22. lipnja ga očekuje treća operacija u Paley institutu u West Palm Beachu. Svojedobno je za malenog borca pokrenuta akcija „Za Šimunov korak“, a kroz nju hrvatski građani prikupljaju novac koji će biti od velike pomoći za njegovo liječenje i boravak u Sjedinjenim Američkim Država.

„Nedavno sam pripremala odlaske u Zagreb na kontrole prije puta za Ameriku. Uzela sam papir po papir, došla sam do 20. dijagnoze, a onda sam odustala i prestala brojati. Većinom se radi o živčanim smetnjama, prekomjerno aktivnog neurogenog mjehura, ali ima i ortopedskih stvari i problema s očima“, izjavila je Šimunova majka Martina.

Iako su prognoze govorile kako neće moći hodati, Šimun je kroz svoju borbu i prijašnje operacije uspio dosta napredovati. Samostalno može plivati, baviti se sportom, ali i ravnopravno sudjeluje u igri s ostalom djecom. Nadalje, odlično govori engleski jezik, a tamo ga očekuju brojni prijatelji s kojima se upoznao ranije. Tijekom novog posjeta Americi očekuje ga operacija desnog koljena, ali i stopala. Nakon toga slijede pregledi, redovne kontrole, kao i rehabilitacija, kada za nju Šimun bude spreman. Također, za njega će se izraditi nova proteza i ortoza.

„Šimun je naš član kluba, s obzirom na njegove dijagnoze, dolazi povremeno u  klub. Veliki problemi vežu se uz djecu s ovakvim teškoćama u razvoju, oni su diskriminirani, ali Šimun je jedan veliki lav, za njega nema barijera i prepreka. Jako se dobro snalazi s ostalom djecom, a njegov medij je voda“, istaknula je njegova trenerica Marina Zulumović.

Odlazak, operacija i boravak u West Palm Beachu svakako zahtjeva veliku svotu novca. Mjesečni najam najjefitnijeg smještaja je oko 2500 dolara, a potrebno je također i unajmiti automobil za svakodnevni odlazak na fizikalne terapije. Također, prosječna cijena nove proteze je oko 10000, a ortoze oko 5000 dolara. Međutim, već duže vrijeme postoji akcija „Za Šimunov korak“, a upravo se kroz nju skuplja novac. Također, tu je i stranica GoFoundMe, ali su izrađene i donacijske kutije.

„Prikupilo se oko 20.000 eura na njegovom računu, oko 3.500 eura na GoFoundMe stranici te su izrađene donacijske kutije gdje su se određeni poduzetnici, firme i trgovine ponudili kako bi kutije stavili u svoje objekte, a taj iznos ćemo znati kroz desetak dana“, nadodala je majka.

Šimunov račun bit će uvijek otvoren, svaka je donacija dobro došla. Svi koji imaju mogućnost i volju financijski pomoći mladom Županjcu, to mogu učiniti donacijom na njegov račun te na ovom GoFoundMe linku.

PODACI ZA UPLATU:

Šimun Stojanović, Županja,

Erste Banka

Broj računa:  HR8224020063211280649

BIC/SWIFT: ESBCHR22

Opis plaćanja: Donacija za Šimuna Stojanović

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno