5 C
Vinkovci
Četvrtak, 8. prosinca 2022.

Pred Uskrs slijedi operativni zahvat na desnom stopalu

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Jednogodišnji Tin Branković, Vinkovčanin koji od rođenja boluje od rijetke bolesti mišića – Artrogripoze, vratio se s prve operacije lijevog stopala iz specijalizirane dječje ortopedske klinike u njemačkom Aschau.

Iako je zahvat dosta dobro podnio, vijesti i nisu tako ohrabrujuće s obzirom na to da će u dogledno vrijeme ponovno morati na sličnu operaciju zbog prirode same bolesti i ne postojanja mišića u stopalu, govori majka Vita po povratku.

„Idemo korak po korak. Bitno je da će, kako je rekao liječnik, uz dobre ortoze Tin hodati. Sigurna sam da je vrijeme na našoj strani”, optimistična je hrabra mama koja svima zahvaljuje na podršci.

Sljedeća operacija malog Tina planirana je za 11. travnja. Ponude za zahvat na desnom stopalu u visini 8.215,36 € i ortoze za lijevu nogu od 2.396,18 €, potvrdila je, već su plaćene. Podsjetimo, s obzirom na rast, malom Vinkovčaninu svake će godine biti potrebne nove.

„Kao što vidite već je dosta novca potrošeno za početak Tinovog liječenja, ali srećom nismo morali razmišljati možemo li platiti. Hvala Bogu, novac smo imali na računu i to zahvaljujući dobrim ljudima koji su uplaćivali donacije i organizirali humanitarne akcije”, naglašava mama Branković koja sa suprugom redovito javnost izvještava kako o Tinovom zdravstvenom stanju, jednako i o stanju na bankovnim računima otvorenima u svrhu liječenja za koje se pretpostavlja da će najmanje koštati 100.000,00 eura.

Trenutno je u banci 348.392,71 kuna odnosno 46.701,43 eura.

Nakon povratka u Vinkovce, od utorka su ponovo krenuli privatno s vježbama u Ad Manus.

„Ponosna sam na svaki njegov korak, sposobnost prilagođavanja nepredvidivim situacijama i zato što tako mali pokazuje da može uvijek više od očekivanog što je potvrda koliku snagu nosi u sebi. Vjerujem u njega, vjerujem u dobro i to mi daje snage”, kaže ova majka koja je spremna učiniti sve što je u njenoj moći, rekli bismo, čak i više od toga kako bi ga učinila sretnim djetetom sposobnim i spremnim kroz život osloniti se na svoje dvije noge.

„Ako bude dobra godina, vjerujem da ćemo imati priliku sudjelovati u još kojoj humanitarnoj akciji za našeg Tina te uz pomoć dobrih ljudi priuštiti mu medicinski najbolje što trenutno postoji kako bismo svi zajedno dočekali njegove prve korake”, zahvaljuje majka u ime cijele obitelji. Podsjetimo, donacijski kunski i devizni račun, otvoreni su u PBZ-u.

Vlasnik kunskog računa: Tin Branković, Privredna banka Zagreb d.d. HR4123400093235109832, SWIFT/BIC: PBZGHR2X, Opis plaćanja: Donacija za Tina

Donacijski devizni račun otvoren je u PBZ-u. Vlasnik računa: Tin Branković A. MIHANOVIĆA 3, 32100 VINKOVCI, HRVATSKA, Privredna banka Zagreb d.d. HR2323400093235109865, Opis plaćanja: Donacija za Tina Brankovića, SWIFT: PBZGHR2X

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno