The Basewalks su sa svojim prvijencem “Hello” definitivno pravo ovogodišnje iznenađenje hrvatske rock i nezavisne scene. Njegovi osnivači, multiinstrumentalisti Marko Levanić i Luka Belani, odavno su aktivni akteri ovog skučenog glazbenog prostora.

Solistička karijera Luke Belanija, (jednog od pionira domaćeg kantautorskog pokreta), spada u sam vrh istinski nezavisne scene, a iza sebe osim izrazito kvalitetnog muzičkog materijala ima i zavidan broj nastupa, naročito u inozemstvu.

Marko Levanić posljednih petnaestak godina jedan je od istaknutijih hrvatskih basista koji je svoje stvaralačke vještine brusio kako radom u studiu, tako i na pozornicama diljem Hrvatske i svijeta kao član ili suradnik mnogih bendova (Pips Chips & Videoclips, Mayales, Kries, Voodoo Lizards, SeekersPlanet…)

Njih dvojica, pod imenom The Basewalks, objavljuju svoj debitantski EP ‘Balconism’ (2015). kojim jasno zacrtavaju svoj glazbeni smjer.

Ubrzo nakon osnutka, bendu se pridružuje svestrana Ivana Starčević, umjetnica koja fascinira svojim radom u kazalištu i na filmu (Kauboji, Hoerspiel…), no prije svega, svojim jedinstvenim vokalom. Dugi niz godina nastupa kao solistica, ali i surađuje sa brojnim izvođačima (Mayales, Jinx…).

Marko, Luka i Ivana u jesen 2017. kreću u snimanje novih pjesama, koje će u srpnju 2018. samostalno objaviti pod imenom ‘Hello’. Ploča je snimljena u vlastitoj produkciji u njihovom kućnom studiu.

The Basewalks priča, odnosno priča albuma ‘Hello’, izrasta na fanatičnoj posvećenosti talentirane trojke , nevjerojatnoj upornosti i visokim estetskim kriterijima. Nastavno na ‘Balconism’, polazna točka ponovo je klasična pop forma kojom se bend poigrava dok se s druge strane bavi istraživanjem zvuka, vokalnih harmonija te rastezanjem žanrovskog raspona od polaganih klavirskih balada preko alter rock udaranja do plesnih elektropop komada umotanih u trodimenzionalni vrtlog slojevitih aranžmana.