26 C
Vinkovci
Petak, 12. kolovoza 2022.

Predstavljamo vam službeni plakat epskog spektakla Ben-Hur

Više od autora

- vl promo-


Novi BEN-HUR nije samo remake velikog hita iz 1959. s Charltonom Hestonom koji je osvojio čak 11 Oskara, već nova adaptacija romana Lewa Wallacea, ‘Ben Hur: A Tale of The Christ’ iz 1880. godine.

Na službenom je plakatu prikazana jedna od najpoznatijih filmskih scena, utrka kočija koja u filmu iz 1959. s Charltonom Hestonom traje 9 minuta i postala je jedna od njegovih najpoznatijih sekvenci. U tom je filmu za scenu utrke kočija bilo angažirano 15 000 statista, set je bio izgrađen na 18 hektara legendarnog Cinecitta studija pored Rima. Osamnaest kočija je bilo izgrađeno, a polovina se koristila za vježbanje. Utrka se snimala čak pet tjedana!

f_ben-hur_original-poster_ISOkosnica priče je suparništvo Jude Ben Hura i njegovog prijatelja iz djetinjstva Mesale, rimskog zapovjednika koji ga lažno optužuje za pokušaj atentata na rimskog upravitelja. Ostavši bez titule, odvojen od obitelji i žene koju voli (Nazanin Boniadi), Ben Hur biva zarobljen na rimskim galijama.

Nakon godina provedenih na moru, vraća se u domovinu i traži osvetu.

U glavnim ćemo ulogama gledati Jacka Hustona, zvijezdu Carstva poroka, Tobyja Kebbella u ulozi Mesale, dobitnika Oscara Morgana Freemana u ulozi Ildarina, te mnoge druge. Režiju potpisuje Timur Bekmambetov, a scenarij Keith Clarke i John Ridley.

Ostaje nam još samo pričekati polovinu kolovoza 2016., kada bi film u distribuciji Blitz Filma trebao stići u domaća kina.

 

TRAILER

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno