Kontaktirajte nas

Vijesti

Predstavljen projekt ”Budi mi prijatelj”

Objavljeno

-

U Osnovnoj školi Vladimira Nazora održano je predstavljanje školskog projekta ”Budi mi prijatelj”. Cijelu školsku godinu učiteljice i nastavnici provodili su različite aktivnosti koje se tiču prijateljstva i zaštite djece na internetu. Tako su danas, povodom Dana škole, odlučili prezentirati što su sve radili cijele godine. Osmislili se tako razne igrokaze, pjesme, druženje među školama, igrokaze uz znakovni jezik, radionice, predstave, filmove te ostale aktivnosti za razvoj prijateljstva i druženja.

Lidija Škrlec, nastavnica engleskog jezika i organizatorica ovog projekta, istaknula je kako je cilj ovog projekta razvoj prijateljstva među djecom te međusobno druženje kako bi djeca što manje vremena provodila uz medije, mobitele i ostalu tehnologiju. ”Djeca jako vole sudjelovati u ovakvim projektima i jako su angažirani. Žele pokazati što rade, uče i što znaju i velik broj djece sudjeluje. Ništa im nije strano jer već dugi niz godina provodimo ovaj projekt, ovisno o temi”, rekla je Lidija.

Aktualno

Tomašević u 90. minuti za bod protiv Intera

Objavljeno

-

Napisao/la

    18 pregleda
Foto: Facebook HNK Cibalia Vinkovci

Cibalia nije uspjela uzeti maksimalnih 6 bodova u dvije domaće utakmice u nizu. Inter iz Vinkovaca odlazi s bodom. Nebeskoplavi nisu bili pravi. Jedna blijeda partija u kojoj je bilo pogrešaka u obrani, a prvo poluvrijeme donijelo je nekoliko prilika s obje strane.

Inter je imao najbolje prilike u prvom dijelu utakmice koje nisu uspjeli iskoristiti, dok dvije dobre prilike za Cibaliu nisu iskoristili Perić-Komšić i Bubnjar. Za kraj poluvremena iz slobodnog udarca pokušao je Bubnjar, ali udarac nije bio dovoljno opasan da se ugrozi vratar gostiju.

U drugo poluvrijeme, koje je bilo siromašno s prilikama, Cibalia ulazi nešto bolje i čvršće. No, gosti su ti koji su prvi poveli preko Rešetara u 65. minuti nakon jedne duge lopte koju obrana Nebeskoplavih nije ispratila. U 80. minuti Bubnjar nije iskoristio sjajnu priliku nakon odlične lopte Miljanića. Bubnjarov udarac je prošao malo pored vratnice.

Momčad Darka Jozinovića uspjela je doći do boda u samom finišu utakmice, kada Tomašević postiže pogodak za konačnih 1:1. Na kraju po bod svakome, a zadovoljniji mogu biti Vinkovčani koji su na sladak način došli do remija.

Nebeskoplavi u 11. kolu putuju u Zagreb gdje će ih čekati Kustošija.

Nastavi čitati

Aktualno

Općina Tordinci raspisala natječaj za dodjelu poticaja za prvu nekretninu

Objavljeno

-

Napisao/la

    48 pregleda

Općina Tordinci objavila je javni natječaj za dodjelu poticaja za kupnju i izgradnju prve nekretnine na području općine. 

Poticaj se dodjeljuje obiteljima koje su tijekom prošle, 2020., i tekuće kalendarske godine kupile nekretninu za stanovanje ili ishodili građevinsku dozvolu za gradnju, koja je u cijelosti vlasništvo korisnika poticaja u iznosu 15 tisuća kuna. Ostvariti se može samo jedanput i isplaćuje se na račun korisnika, stoji u uvjetima natječaja.

Pravo dodjele sredstava ima obitelj uz uvjet da supružnici nemaju u vlasništvu stan, kuću, kuću za odmor ili sličan objekt pogodan za stanovanje. Osim toga, zainteresirani za ovu pogodnost, isto kao i svi članovi uže obitelji, moraju prijaviti boravište na adresi nekretnine te ga moraju zadržati tamo neprekidno sljedećih deset godina.

Natječaj je otvoren do 8. studenog 2021., prijave se podnose u zatvorenoj omotnici s naznakom “Javni natječaj za dodjelu poticaja”, preporučenom poštom ili osobno u jedinstveni upravni odjel Općine Tordinci, na adresi Trg hrvatskih žrtava 9, a pri prijavi je potrebno priložiti presliku kupoprodajnog ugovora ili presliku građevinske dozvole, zemljišno knjižni izvadak za kupljenu nekretninu (ne stariji od 30 dana) i kopiju katastarskog plana, izjavu da korisnici poticaja, oba supružnika posebno, nemaju stan, kuću ili kuću za odmor pogodnu za stanovanje koja mora biti ovjerena kod javnog bilježnika te podatke o bankovnom računu. 

Prije zaključenja ugovora mora se dostaviti bjanko zadužnica, najmanje u vrijednosti dodijeljenog poticaja, ovjerena kod javnog bilježnika, a odluku o dodjeli poticaja donijet će Povjerenstvo koje se sastoji od tri člana, imenovano od strane Općinskog načelnika.

Nastavi čitati

Aktualno

Plin poskupio 3% u odnosu na prošlu godinu

Objavljeno

-

Napisao/la

    58 pregleda

Iako nas ovih dana grije zubato sunce, večernje temperature od samo nekoliko Celzijevih stupnjeva nagovještaju kako smo sve bliže pravom zimskom vremenu.

Ogrjevna sezona započinje razdobljem spremnosti za grijanje, odnosno najranije od 15. rujna, a ove je godine započela 8. listopada. Većina kućanstava već je upalila svoje radijatore ili naložila vatre u pećima i kaminima, a kako navode iz Plinare istočne Slavonije d.o.o. i GTG-a Vinkovci, tvrtki koja brine o toplinskim sustavima stambenih zgrada u gradu, ove nas godine očekuje blago povećana cijena energenata.

„Zadovoljstvo nam je obavijestiti naše potrošače da je Plinara istočne Slavonije d.o.o. osigurala dovoljne količine plina za nadolazeću zimu te tako spremno dočekala još jednu sezonu grijanja. Napunjenost podzemnog skladišta plina Okoli je cca. 90% te je u odnosu na ostala europska skladišta znatno veći postotak napunjenosti. Ujedno dodatnu sigurnost u opskrbi osigurava LNG terminal na Krku koji je početkom ove godine počeo raditi“, rekli su iz Plinare istočne Slavonije, a slično stanje potvrdio je i vinkovački GTG napomenuvši kako su spremni za sve iznenadne situacije.

Plinara istočne Slavonije d.o.o. na svom distribucijskom području ima ukupno 20.800 aktivnih potrošača, od toga Društvo opskrbljuje 20.500 kupaca, od kojih 1.280 pripada kategoriji poduzetništvo dok na samom području grada Vinkovaca imaju 7.150 kupaca kategorije kućanstvo i 540 onih u poduzetništvu.

Krajnja cijena plina za kupce u kućanstvu koji koriste javnu uslugu utvrđuje se Metodologijom utvrđivanja iznosa tarifnih stavki za javnu uslugu opskrbe plinom i zajamčenu opskrbu, a sastoji se od troška nabave plina, distribucije i opskrbe, uz napomenu da su trošak nabave i distribucije regulirane stavke.

Od 1. travnja ona je veća u odnosu na prethodnu godinu, i to za 3%, a cijena za kućanstva ostat će ista do kraja ožujka. Iako se većina ljudi i dalje drži plina kao primarnog ogrjevnog sustava, nije rijetkost da svoje domove dodatno zagrijavaju uz pomoć drva, ekološki i novčano najprihvatljivijeg sustava grijanja. Cijena je otprilike ista kao i prijašnjih godina, od 300 kuna i skuplje, ovisno o vrsti i kvaliteti drveta, ali i o veličini, odnosno činjenici radi li se o metricama ili već iscijepanim drvima.

Nastavi čitati

Zadnje objave

Aktualnoprije 21 minuta

Tomašević u 90. minuti za bod protiv Intera

Cibalia nije uspjela uzeti maksimalnih 6 bodova u dvije domaće utakmice u nizu. Inter iz Vinkovaca odlazi s bodom. Nebeskoplavi...

Aktualnoprije 1 sat

Općina Tordinci raspisala natječaj za dodjelu poticaja za prvu nekretninu

Općina Tordinci objavila je javni natječaj za dodjelu poticaja za kupnju i izgradnju prve nekretnine na području općine.  Poticaj se...

Aktualnoprije 3 sata

Plin poskupio 3% u odnosu na prošlu godinu

Iako nas ovih dana grije zubato sunce, večernje temperature od samo nekoliko Celzijevih stupnjeva nagovještaju kako smo sve bliže pravom...

Aktualnoprije 4 sata

Projekt “Budi aktivna II” i u idućih 12 mjeseci

“Budi aktivna II” projekt je koji ima za cilj smanjivanje nezaposlenosti i rizik od siromaštva, zapošljavanjem žena, pripadnica ranjivih skupina...

Aktualnoprije 5 sati

U Hrvatskoj danas 3585 novoboljelih od koronavirusa, u samoizolaciji 27714 osoba

U posljednja 24 sata zabilježeno je 3.585 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas...

Aktualnoprije 6 sati

U tijeku kušanje prikupljenih uzoraka za 3. po redu Festival šunke, vina, rakije i kulena

Treći Festival šunke, vina, rakije i kulena i ove jeseni donosi veliko gastronomsko bogatstvo našega kraja, a ocjene žirija pokazat...

Aktualnoprije 7 sati

U Vukovarsko-srijemskoj županiji 103 nove pozitivne osobe

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata su 103 nove pozitivne osobe na COVID-19,...

Vijestiprije 10 sati

Dali smo što smo bili dužni dati kao hrvatski branitelji

Vodili su herojske bitke, one koje ostaju duboko urezane u srca našeg naroda. Čelična volja i ustrajnost pripadnika Specijalne jedinice...

Najčitanije