Večeras je u Gradskoj knjižnici i čitaonici održano predstavljanje knjige “Promatrači u zrcalu” podnaslova “Kako preboljeti gubitak (u) ljubavi” autorice Josipe Pavičić Bernardini.

Prošle godine predstavila je svoju knjigu Šest milimetara, a tekst je poslužio za adaptaciju za monodramu, čiju režiju potpisuje Nikolina Bogdanović, a glavnu ulogu igra Daria Lorenzi.

Knjiga je posvećena odnosima. Odnosu s partnerom, no i tome kako se sami odnosimo prema sebi. Autorica naglašava da je kroz svoj osobni gubitak, razvod braka, približila publici bol koju trebamo naučiti nositi sa sobom te ju prihvatiti. Knjiga govori o tome kako što lakše preboljeti životne gubitke i kako je najvažnije da ne izgubimo sebe u toj boli i prihvatimo druge, ali da, najvažnije od svega, prihvatimo i sebe.

“Voljeti sebe ne znači da trebamo gaziti druge ljude. Ljubav prema sebi treba biti iskrena, gdje samokritiku mijenjamo za samoprihvaćanje. Kada volimo sebe ne možemo se povrijediti, a samim time ni druge ljude. Bilo je dosta suza dok sam pisala knjigu, ali nije me strah opisati kako se osjećam. Uvijek se nadam da će se netko pronaći u nečem što sam ja napisala, da vidi da nije sam i da ima još nas koji osjećamo”, komentirala je ovom prilikom autorica knjige Josipa Pavičić Bernardini.

Ovo je, kaže autorica, petnaesta promocija otkad je knjiga izašla i čitatelji su vrlo zadovoljni. Pisanje je za nju terapija i nada se da će svojim pisanjem zbilja nekom pomoći i pokazati mu da nije sam.