U hotelu Slavonija u Vinkovcima sinoć je predstavljena nova knjiga Željka Iveljića „Početci svjetske i hrvatske gimnastike“. Vinkovački publicist gimnastikom se bavio aktivno u mladim danima te potom kao trener i također već odavno kao istraživač i publicist. Ova knjiga, moglo se čuti, temeljno je djelo o hrvatskoj gimnastici, rađena je znanstvenim pristupom i kao izvor podataka za sve koji ubuduće budu željeli pisati o gimnastici. Knjigu je izdao Ogranak Matice hrvatske u Vinkovcima, a, uz autora, u predstavljanju su sudjelovali: dr.sc. Tomislav Talanga, dopredsjednik OMH u Vinkovcima, Vladimir Mađarević, dopredsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza i recenzent mr.sc. Zlatko Virc, predsjednik Povijesnog i športskog društva “Hrvatski sokol” Vinkovci. Program je vodio Hrvoje Janković, član Predsjedništva OMH u Vinkovcima, a u glazbenom dijelu nastupila je MPG “Lipa” iz Vinkovaca.

“Ovo je knjiga koja je pripremana petnaestak godina. Rađena je kao znanstveno djelo i rađena je kao izvor za sve koji budu željeli pisati o gimnastici jer su u njoj navedeni svi izvori iz toga razdoblja, a sadrži i oko 260 fotografija, koje sam pronašao u 20-ak muzeja i arhiva, a za svaku postoji opis i svi podatci koji se na nju odnose. Knjiga kreće od prapovijesti kada imamo prve početke gimnastike. Obuhvaćen je razvoj gimnastike u svijetu, jedan kraći dio obuhvaća gimnastiku na područjima Hrvatske prije dolaska Hrvata, a treći, najobimniji dio, posvećen je gimnastici u hrvatskim krajevima. Knjiga je pisana u vremenskom slijedu, a njezin najznačajniji dio je onaj od 1874., kada je osnovan “Hrvatski sokol” u Zagrebu pa do 1904. godine s kojom knjiga završava, a kada je osnovan Savez hrvatskih sokolskih društava”, istaknuo je Željko Iveljić.

Željko Iveljić u vodstvu je Gimnastičkog kluba “Hrvatski sokol” Vinkovci, dopredsjednik je  Povijesnog i športskog društva “Hrvatski sokol” Vinkovci i član Ogranka Matice hrvatske u Vinkovcima. Autor je 12 knjiga i koautor u nekoliko knjiga, urednik je “Sokolskog vjesnika” Hrvatskog sokola Vinkovci, autor je više od 150 stručnih, znanstveno popularnih i sportskih članaka u nekoliko časopisa te autor i koautor više izložbi.