Danas je u Tehničkoj školi Ruđera Boškovića u Vinkovcima održana svečana primopredaja makete aviona B-17, koju autorski potpisuje Vinko Vidmar. Maketa, koja ponosno visi u predvorju, nastala je na likovnoj koloniji, 05. listopada, organiziranoj povodom svečanosti 25. obljetnice osnutka Gardijske brigade “Sokolovi”.

Maketu je uručio Predsjednik UV5GBR Zoran Marunček, a tom je prilikom izjavio: “Ovo je prvi puta da radimo s djecom. Vrijeme je da se Domovinski rat, kao takav, prenese na mlađe naraštaje kako bi i oni vidjeli što smo radili, kakvi smo bili te najvažnije od svega – da je rat bio obrambeni, da je bio pošten i human! Želimo se tako približiti mladima, da vide kako nas zanima i gospodarstvo i školstvo i zdravstvo i demografija, a ne samo pitanje hrvatskih branitelja. S našim pitanjima, koje većinom imamo riješeno, želimo pomoći lokalnoj samoupravi kako bi svaki čovjek u ovom gradu i županiji bolje živio”.

Uz to, danas je u prostorijama škole održana izložba učeničkih radova nastalih povodom ovogodišnjih Vinkovačkih jeseni, a potom su se učenici i djelatnici okupili ispred škole te dronom uslikali milenijsku fotografiju, iskoristivši prigodu da na svoj način obilježe Svjetski dan kravate, 18. listopada.