24 C
Vinkovci
Utorak, 28. svibnja 2024.

Preko 300 ljudi potvrdilo sudjelovanje na trećem vinkovačkom polumaratonu

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Nakon vinkovačke trkačke trilogije i nedavno završenog osmog izdanja triatlona, početkom rujna u Vinkovcima će se ponovno održati još jedan tradicionalni događaj, a riječ je o, trećem po redu, Vinkovci half maraton u organizaciji Sportske udruge građana FCT Vinkovci. Naš grad je u posljednje vrijeme pravi primjer da sport kao rekreacija ne poznaje granice i kao takav je u ovoj godini iznimno popularan bilo da se radi o biciklizmu, trčanju, triatlonu, nogometu ili bilo kojem drugom sportu.

Kraj prijava za vinkovački polumaraton je za nešto više od 4 dana, odnosno do 1.9 u 23:59 sati. Polumaraton sadrži više utrka pa će kroz Vinkovce priliku za trčanjem imati svi uzrasti unutar četiri utrke od kojih je glavna ona od 21 kilometar, a trčat će se još i štafeta 3×7, utrka građana na 5 kilometara i dječja utrka na 800 metara. Start utrka bit će sljedeću subotu u 17 sati, a startat će jedna utrka iza druge s Trga Vinkovačkih jeseni.


Ruta je zamišljena u potpunosti na asfaltu za sve one koji žele popraviti svoje osobne rekorde. Za sada je broj prijavljeni premašio brojku 300, a u Sportskoj udruzi FCT Vinkovci nadaju se kako će ovaj treći polumaraton moći organizirati na način koji su i zamislili. „Na maratonu ćemo imati i profesionalnih i amaterskih trkača i iz tih razloga organizirali smo utrku građana na 5 km na koju se mogu prijaviti rekreativci koji možda nisu toliko fizički spremni za odraditi utrku na 21 km, ali mogu odraditi utrku kako bi dobili jednu lijepu uspomenu u obliku finišerske unikatne medalje koja je ove godine posvećena banu Josipu Šokčeviću koji je rođen u Vinkovcima”, naglasio je Hrvoje Klarić, predsjednik Sportske udruge FCT Vinkovci.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno