U Gradskom kazalištu ”Joza Ivakić” Vinkovci održana je tiskovna konferencija povodom nadolazeće premijere drame ”Staklena menažerija” T. Williamsa. Nakon nekoliko uspješnih komedija, kazalište će ponuditi jedan od najvećih klasika svjetske dramske književnosti, a radi se o drami koja govori o raspadu jedne obitelji koja tjera na razmišljanje i ostaje u sjećanju.

Premijeru su na današnjoj konferenciji predstavili i najavili ravnatelj kazališta Zdenko Rečić, redatelj Dražen Ferenčina i glumci Matea Marušić, Areta Ćurković, Vladimir Andrić i Ivan Vukelić. Podijelili su svoje dojmove o predstavi i međusobnoj suradnji te iskazali iznimno zadovoljstvo rada na spomenutoj drami. ”Staklena menažerija” građanska je drama smještena u 20. stoljeće u dom američke obitelji Vingfild. Riječ je o srednjoj radničkoj klasi u čijem su središtu majka Amanda, kći Laura, sin Tom i gost Jim O’ Connor.

Premijera je zakazana za subotu 29. rujna s početkom u 20 sati, a reprizna izvedba je u nedjelju 30. rujna u isto vrijeme. Ulaznice po cijeni od 40 kn mogu se kupiti još sutra od 11 do 16,30 i sat vremena prije predstave.