U  četvrtak, 7. veljače će se u Saxu u sklopu programa Zvonko Radost predstavlja zagrebačkoj publici otkriti jedna od najstrože čuvanih rokenrol tajni s ovih prostora: Mokri Nenad. Uz njih će nastupiti i vrlo perspektivni zagrebački bend Fire in Cairo. Cijena ulaznice je 25 kuna u pretprodaji i može se kupiti tijekom radnog vremena Saxa, a na dan će koštati 40 kuna. Pripremljene su i posebne cijene pića za sve posjetitelje.

Mokri Nenad je najnovija zagorska atrakcija. Bend koji je nastao inspiriran UNIVERZITASOM. Sviraju sve žanrove. Do sad su nastupili u Krčmi Polanović. Četvorka u tri generacije. Nemaju nikakve snimke, ali par prijatelja već zna njihove pjesme i tekstove. Nitko točno ne razumije o čemu se tu radi, ali su im pjesme dovoljno dobre da ih se predstavi široj publici. Živi bili pa vidjeli.

Mokri Nenad, 2019. | Foto: Hangtime Agency press

“Mokri Nenad govori o stvarima koje nam se događaju danas iz perspektive tri različite generacije. Dolazimo u Sax dobro se provesti, uživati u sviranju, predstaviti album Društveni reli, popiti par piva, upoznati ljude. Pjesme traju tri minute, na hrvatskom su i jako su lijepe. Imamo ih 12. Jedino nas malo muči što ćemo obući, ali kupili smo novi razglas pa imamo većih briga, jer je mikseta digitalna s touch screenom s uputama na 80 stranica. E da, Bruno će svirati i Korgov Vocoder k’o ovi iz Daft Punk. Dođite. P.S. Molimo vas da za vrijeme koncerta ne koristite mobitele, jer je to nepristojno”, poručili su ovi nezgodni Zagorci svekolikom pučanstvu koje će u četvrtak nahrliti u Saxu.

Fire in Cairo je alternativni (indie, post garage, psychedelic, blues, progressive) rock bend iz Zagreba. Iza sebe imaju sezonu svirki diljem regije a najznačajniji koncerti su bili na Exit festivalu, Demofestu (3. mjesto) i Pandemonium festivalu. Svojom glazbom i moćnim; kud i kamo ekscentričnim nastupima plijene pozornost sve većeg broja publike radi čega su već zaradili hvalevrijedne recenzije na blogovima i portalima širom regije. U 2019. godini planiraju izbaciti svoj prvi album i nastaviti sa svirkama. Medu njima će biti i niz kraćih europskih turnejica.