Ministarstvo poljoprivrede objavilo je Javni natječaj za dodjelu potpora male vrijednosti za poticanje razvoja prerade drva i proizvodnje namještaja u ukupnom iznosu od 40 milijuna kuna. Na javni natječaj mogu se prijaviti mikro, mali, srednji i veliki poduzetnici, isključivo trgovačka društva i obrti registrirane djelatnosti prema Nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti NKD 2007 u područjima: Prerada drva i proizvoda od drva i pluta, te proizvodnja proizvoda od slame i pletarskih materijala.

I ove godine smo osigurali bespovratna sredstva za poduzetnike koji se bave preradom drva i proizvodnjom namještaja. Sredstva su namjenska i služe za kupovinu opreme, strojeva, izgradnju ili obnovu objekata, kupnju informacijske i komunikacijske tehnologije za poboljšanje poslovnih i proizvodnih procesa, razvijanje novih proizvoda, ali i za sudjelovanje na sajmovima. U slučaju da iznos traženih potpora bude veći od 40 milijuna kuna, osigurat ćemo dodatna sredstva”, poručio je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Prihvatljivi troškovi ulaganja u proizvodnu tehnologiju i proizvodno-poslovni objekt sufinanciraju se sa 70%, a informacijska i komunikacijska tehnologija za poboljšanje poslovnih i proizvodnih procesa, razvoj novog proizvoda i sudjelovanje na sajmu ili izložbi sufinancira se s 80% od ukupne vrijednosti prihvatljivog troška. Najniži iznos potpore koji podnositelji mogu tražiti je 20 tisuća, a najviši 1,4 milijuna kuna. Javni natječaj raspisan je na temelju Programa potpora male vrijednosti za poticanje razvoja prerade drva i proizvodnje namještaja Republike Hrvatske za 2019. godinu, a otvoren je do 19. lipnja 2019. godine.