Policijska uprava Vukovarsko-srijemska, u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Vinkovci, Zavodom za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije i Povjerenstvom za suzbijanje zluoporabe droga i drugih ovisnosti VSŽ, danas je ponovilo preventivno edukativnu akciju u svrhu suzbijanja rizičnih ponašanja mladih s naglaskom na prevenciju ovisnosti o opojnim drogama kod mladih, ali i na problem konzumacije alkoholnih pića i štetnih posljedica koje alkohol izaziva kod mladih.

Riječ je o aktivnostima koje, u namjeri zaštite mladih, policija provodi početkom svake školske godine pa tako i ove, a prvi put akcija je provedena 13. rujna na “Slavonskom sokaku” u okviru 54. Vinkovačkih jeseni. Na istom mjestu, na platou na ulazu u parkiralište hotela Slavonija provedena je i danas od 12 do 14 sati, u vrijeme kada ovim putem prolaze brojni srednjoškolci koji idu ili se vraćaju s nastave, ali i odrasli građani na koje je ova akcija posebno usmjerena.

Cilj je, naime, ukazati na važnost pravilnog odgoja maloljetnih osoba, te roditeljima, kao najodgovornijim i najutjecajnijim osobama na razvoj djece, skrenuti pozornost na dužnost nadziranja djece izvan obiteljskog doma, osobito djece mlađe od 16 godina, u noćnim satima od 23 do 5 sati.

“Želja nam je usmjeriti mlade pozitivnim i društveno prihvatljivim ponašanjima, odnosno vrijednostima. Akcijom želimo apelirati na mlade da svojim ponašanjem ne ugrožavaju sebe, druge osobe ili imovinu te da poštuju zakonske propise”, ističu u PU Vukovarsko-srijemskoj.