21 C
Vinkovci
Subota, 13. kolovoza 2022.

Prezaposleni Denzel Washington među stalim sprema memoare A Journal For Jordan

Više od autora

- vl promo-


Dvostruki oskarovac Denzel Washington režirat će ekranizaciju bestseler memoara A Journal For Jordan koje je 2008. objavila Pulitzerom nagrađena novinarka Dana Canedy. Memoari su utemeljeni na istinitoj priči o njenoj ljubavnoj aferi sa američkim narednikom Charlesom Monroe Kingom. King je tokom svoje iračke misije pisao memoare namijenjene svom novorođenom sinu Jordanu.

Charlesa Monroe Kinga su ubile eksplozivne naprave u Iraku postavljene na cesti, kada je njegov sin Jordan imao samo sedam mjeseci. A Journal For Jordan je majčino obraćanje sinu u kojem mu govori o njegovom ocu i predstavlja njezinu potragu za odgovorima o njegovoj smrti…

Scenarij za potrebe filma će adaptirati Virgil Williams, koscenarist ostvarenja Mudbound koje ima čak četiri nominacije za ovogodišnjeg Oscara. U produkciji filma će sudjelovati i Todd Black iz Escape Artists produkcije koji je sa Washingtonom surađivao na njegovom hvaljenom redateljskom debiju Ograde kao i na filmu Pravednik iz 2014.

Inače, Todd Black i slavni Denzel Washington trenutno završavaju svoj rad na nastavku ‘Pravednika’ koji će u kina krenuti 10. kolovoza, a kojeg ponovno režirati Antoine Fuqua.

Washington je ove godine nominiran za Oscara za nastup u filmu Roman J. Israel, Esq.

Escape Artists studio također priprema remake Nepomirljivih kojeg će režirati Neil Burger, a u kojem će se pojaviti Kevin Hart, Bryan CranstonNicole Kidman. Također rade i na remake verziji francuskog filma Disorder iz 2015. koja će biti na engleskom jeziku, a koju će režirati James Mangold prema scenariju Taylora Sheridana. [Filmofil]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno