Projekt istočne obilaznice grada Vinkovaca vrijedan je 120 milijuna kuna, radovi u sklopu projekta započeli su prije dvije godine i trenutno se može reći da teku predviđenom dinamikom. Do danas je realizirano oko 70 posto predviđenih sredstava i preko 80 posto predviđenih radova. Strojevi i ljudstvo proteklih su dana najaktivniji u Mirkovcima, odnosno na izgradnji prvog kružnog toka u sklopu istočne vinkovačke obilaznice.

Promet, koji je u Mirkovcima prilično gust, u tom dijelu teče usporeno, što uzrokuje stvaranje kolona i nezadovoljstvo vozača. No takvo stanje, saznajemo od izvođača radova, ipak ne bi trebalo potrajati.

“Kružni tok u Mirkovcima najteži je za odraditi upravo iz razloga što kroz ovaj dio grada dnevno prođe velik broj vozila, mišljenja sam da ćemo na preostala dva kružna toka, odnosno onom u Maloj Bosni i onom u Nuštru ipak lakše raditi. U Mirkovcima trenutno dovršavamo habajući sloj asfalta, pa bi kroz dan-dva promet trebao neometano teći. Što se tiče staza, tu će radovi ipak trajati nešto duže jer tom trasom prolazi i aglomeracija, moramo stoga pričekati dovršetak radova u zemlji prije nego krenemo s postavljanjem završnog sloja. Sve u svemu, svi planirani radovi na ovom dijelu obilaznice trebali bi biti gotovi do Dana grada, kako je i planirano”, ističe Ivan Oroz, tehnički direktor Osijek Koteksa, tvrtke zadužene za izvođenje radova u sklopu ovoga projekta.

Inače, projektom vrijednim 120 milijuna kuna isfinancirana je gradnja dvije etape obilaznice. Ukupno, riječ je o 7 kilometara ceste, tri kružna toka i četiri objekta: nadvožnjak preko željezničke pruge Zagreb-Tovarnik, nadvožnjak preko kraka 5 čvora “Vinkovci–istok”, nadvožnjak preko željezničke pruge Vinkovci-Drenovci i nadvožnjak preko industrijskog kolosijeka za Silos.