24 C
Vinkovci
Nedjelja, 21. srpnja 2024.

Prijatelji iz talijanske Cesene donirali dva defibrilatora

Više od autora

- vl promo-

Na poziv gradonačelnika Vinkovaca Ivana Bosančića u Vinkovcima ovih dana je boravilo izaslanstvo iz talijanskog grada Cesene predvođeno dugogodišnjim predsjednikom Crvenog križa Cesena dr. Vladimirom Giovanninijem. U sastavu izaslanstva bili su i roditelji tragično preminulog talijanskog biciklističkog asa Marca Pantanija, koji vode humanitarnu udrugu Zaklada Marco Pantani koja potiče zdrav život i aktivnosti mladih, te umjetnički par Adriana Salsi i Ezio Casadei koji su u okviru talijansko-hrvatske kulturne suradnje u popratnom programu Vinkovačkih jeseni prezentirati pjesme i plesove specifične za njihov zavičaj, regiju Emilia-Romagna.

Humanitarna suradnja Cesene i Vinkovaca traje od samih početaka Domovinskog rata, djeca stradalnika rata s našeg područja su godinama ljetovala u Cesenaticu, stizale su nebrojene donacije hrane, higijenskih artikala, odjeće, obuće, štednjaka na kruto gorivo, opreme za bolnicu i hitnu službu, udrugu slijepih, dostavnog vozila za dječje vrtiće, sportske opreme za biciklistički klub, financijskih sredstava za uređenje i opremanje dječjih igrališta, pa tako ni ovoga puta nisu izostale donacije za djecu i mlade.

Posebnost ovoga puta je doniranje vježbovnog defibrilatora koji Gradskom društvu Crvenog križa Vinkovci za potrebe edukacije stanovništva daruje Zaklada Marco Pantani, te doniranje profesionalnog automatskog vanjskog defibrilatora koji zahvaljujući incijativi dr. Vladimira Giovanninija daruje Lions club Cesena. Ovaj uređaj bit će postavljen u javnom prostoru u Vinkovcima.Svečana primopredaja obavljena je danas na prijemu u gradskoj vijećnici.

Na današnjem prijamu na pomoći se zahvalio zamjenik gradonačelnika Vinkovaca Gabrijel Šokičić, Branko Tomić, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci i Dražen Švagelj, doc.dr. sc.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno