Na 17. sjednici Gradskog vijeća Grada Vinkovaca odlučeno je da će se već u srpnju pokrenuti postupak pronalaženja strateškog partnera za rad i financiranje HNK Cibalia. Uz obilježavanje 100 godina postojanja, 2019. tako će biti prijelomna za budućnost Cibalije, a grad Vinkovci kao većinski vlasnik poduprijet će dugogodišnja nastojanja kluba za ulaganje u infrastrukturu i prateće objekte, posebno važne za šest uzrastnih kategorija Škole nogometa koja svakodnevno bilježi sve veći interes.

Gradonačelnika Vinkovca Ivana Bosančića Vijeće je ovlastilo da u procesu nalaženja strateškog partnera provede pripremne radnje i objavu javnog natječaja prikupljanja ponuda za strateška ulaganja u HNK Cibalia.

Grad Vinkovci kao vlasnik HNK Cibalia pokrenut će postupak pripreme dokumentacije temeljem koje će zainteresirani investitori imati uvid u postojeće stanje, ali i potencijale koje Cibalia nudi, a kao rezultat dugoročnog ulaganja u razvoj nogometa na području regije na postojećoj i eventualnoj novoj infrastrukturi. Temeljem rezultata provedenog javnog natječaja Gradsko vijeće Vinkovaca donijet će Odluku o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja s kojim će Grad zaključiti ugovor, kao strateškim partnerom.

Obrazlažući prijedlog ove odluke gradonačelnik Ivan Bosančić rekao je kako Grad Vinkovci kao većinski vlasnik ima interes za poduzimanje svih radnji u svrhu sportske i financijske stabilizacije kluba te je stoga i pokrenut postupak pronalaženja strateškog partnera.

“Ovo je početak procesa koji se u Cibaliji mora dogoditi i kojeg smo svi svjesni. Cibalia treba investitora, treba svježi kapital i treba se pretvoriti u klub koji će funkcionirati na europskoj razini. Imamo primjere iz Rijeke i Osijeka koji su dobro složeni i na temelju njihovih prijedloga otvorili smo priču i sa Cibaliom. Osnovali smo Povjerenstvo za iznalaženje strateškog partnera koje će otvoriti natječaj i razmotriti ponude ukoliko ih bude, a nadamo se da hoće, jer postoje određeni interesi.” kazao je gradonačelnik Ivan Bosančić.

Gradonačelnik je istaknuo kako će Povjerenstvo u konačnici predložiti Gradskom vijeću da li će s određenim investitorom ići u jedan partnerski odnos, da li će to biti dokapitalizacija kluba ili prodaja dionica.

“Odraditi će se i revizija kluba i to s renomiranom kućom koja radi na nivou Europske unije, kao i građevinski elaborat s ciljem da se u konačnici dobiju zaključci od strane struke kakve uvijete Cibalia treba imati. Želimo znati kako u budućnosti treba izgledati u sportskom i tržišnom smislu, jer poznato je da nogomet više nije samo sport, nego je postao sport biznis.”, zaključio je gradonačelnik Bosančić uz zahvalu svim vijećnicima na potpori.