25 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 27. svibnja 2024.

Prijem kod gradonačelnika povodom Svjetskog dana učitelja

Više od autora

- vl promo-

Povodom Svjetskog dana učitelja gradonačelnik Ivan Bosančić je primio učitelje vinkovačkih osnovnih škola. Svjetski dan učitelja obilježava se 5. listopada, a proglasio ga je UNESCO 1994. u spomen na isti datum 1966. godine, kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja.

Tako je uspostavljen novi praznik u čast svih prosvjetnih radnika, od nastavnika predškolskih skupina do profesora i predavača na sveučilištima.

“Dan učitelja je prilika da zahvalimo svim našim učiteljima, koji rade na obrazovanju naše djece, na usađivanju znanja, ali i onih odgojnih metoda koje čine naše društvo boljim”, rekao je ovom prilikom  vinkovački gradonačelnik te dodao kako su učitelji ti koji nas odrede na početku i zato je danas prilika da im se na tome zahvali i čestita njihov dan, ali isto tako da promisli o tome koliko je njima teško, koliko je svako dijete različito i da svakom djetetu treba na različit način pristupiti.

Bitno je učiniti uvjete rada povoljnijim za sve učitelje, tako i za djecu i za roditelje. Svi su oni stvorili i učili generacije Vinkovčana te im tako pomogli lakši ulazak u svijet rada.

“Uvijek se svatko sjeti svoga učitelja kada je inzistirao na učenju određenih predmeta i kada vidimo da su oni primjenjivi. Danas zbog toga svatko od nas radi određeni posao. Još jednom hvala svim učiteljima te bi bilo dobro da danas svatko promisli i sjeti se svog učitelja,” pojasnio je gradonačelnik.


U proteklom razdoblju, obnovljena su tri vrtića i osnovne škole, a u narednom se očekuje obnavljanje još triju škola. “Očekujemo da ćemo u konačnici doći do onog glavnog cilja da svi budu u jednoj smjeni, da svaka škola ima svoju kuhinju”, zaključio je Bosančić te nadodao kako će se raditi na predškolskom odgoju te da će se i dalje investirati u vrtiće. Obrazovanje je ključni temelj svega, jedina investicija koja se uvijek isplati te će se tako nastaviti i u budućnosti, zaključuje.

“Bila mi je iznimna čast biti na ovom svečanom prijemu. Lijepo je kada mi učitelji, koji smo inače u rovovima, svojim učionicama, istupimo u javnost, a sada je idealna prilika, naš je dan”, rekla je Mirela Rimac Ešegović, profesorica engleskog i njemačkog jezika u OŠ Ivana Gorana Kovačića u Vinkovcima.

Glavna poruka svoj djeci u školama je da nikad ne prestanu učiti. Puno je bilo izazova u proteklom razdoblju. U kratkom je vremenu bilo potrebno svladati veliki broj nedaća koje su se našle pred svim učiteljima, podsjetila je te dodala “Organizacija nastave u online okruženju bila je izuzetno zahtjevna za sve. Ali svi skupa smo se uspjeli složiti u jedan novi način komuniciranja. Osjećaj prirodnosti i iskrenosti te prvi pristup svakog djeteta od neprocjenjive je vrijednosti”, rekla je Rimac Ešegović.

Prijemu su se u društvu učitelja odazvali i ravnatelji vinkovačkih škola.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno