Povodom osvojenog 3. mjesta na na Međunarodnom natjecanju vatrogasne mladeži u švicarskom gradu Martignyu, popularnoj Vatrogasnoj olimpijadi, ekipu ženske mladeži DVD-a Nuštar danas je u Vukovaru primio župan Božo Galić. Čestitajući mladim djevojkama na velikom uspjehu istaknuo je kako je to potvrda njihovog rada, zalaganja i vještine, ali i velika promidžba Vukovarsko-srijemske županije, koja ima dugu i značajnu tradiciju vatrogastva. U ime Županije brončanim Nuštarkama župan je uručio priznanja i satove.

Na međunarodnom natjecanju sudjelovale su djevojke iz 23 države, a Nuštarke su sudjelovale kao aktualne prvakinje Hrvatske, istaknuo je Mirko Ružić, voditelj natjecateljskog odjeljenja DVD-a Nuštar, predsjednik Savjeta vatrogasne mladeži Vukovarsko-srijemske županije i međunarodni vatrogasni sudac. “Ove djevojke, starosti od 12 do 16 godina, svakodnevno prolaze zahtjevne treninge i mnoge od njih će zasigurno ostati u vatrogastvu”, rekao je Ružić.

Uz predstavnike nuštarskog DVD-a prijemu je nazočio i predsjednik Vatrogasne zajednice Vukovarsko-srijemske županije Antun Jelić, koji je pohvalivši djevojke istaknuo kako je vatrogastvo zahtjevno zanimanje i potrebna je izvrsna psiho- fizička kondicija, a mlade Nuštarke, kao jedna od svega nekoliko ekipa ženske mladeži u županiji, to očigledno imaju.