Foto: MORH

U vojarni 5. gardijske brigade “Slavonski sokolovi” u Vinkovcima, postrojavanjem sudionika i dodjelom nagrada najboljim momčadima i natjecateljima, danas je završeno 18. prvenstvo Hrvatske vojske u plivanju. Natjecanje je održano u vinkovačkom dvoranskom plivalištu “Lenije” u organizaciji Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske i personalne uprave Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Prvenstvo je dodjelom nagrada službeno zatvorio izaslanik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga pukovnik Davor Josip Babić. Čestitavši natjecateljima, izrazio je želju za sve većim brojem ovakvih vrsta natjecanja među pripadnicima Hrvatske vojske. Naime, na prvenstvu je u dva dana nastupilo 43 natjecatelja iz osam ekipa, predstavljajući sve veće ustrojbene cjeline Oružanih snaga RH. Natjecanje je organizirano u muškoj i ženskoj konkurenciji u pet disciplina, odnosno na 50 metara prsno, 50 metara slobodno, 50 metara slobodno u odori s puškom, 4×50 metara slobodno u odori s puškom i 4×50 metara slobodno.

Pehar ukupnih pobjednika osvojili su pripadnici Hrvatske ratne mornarice, drugo mjesto u ukupnom poretku pripalo je pripadnicima Gardijske oklopno-mehanizirane brigade, a treći pehar primili su predstavnici Gardijske mehanizirane brigade.

Najatraktivnija, ali ujedno i najzahtjevnija disciplina za natjecatelje je plivanje u odori s puškom gdje je uvjerljivu pobjedu ostvario pripadnik HRM-a, skupnik Ivo Birimiša. Drugo mjesto osvojio je vojnik Ante Ciglar (GMBR-a), a treće mjesto poručnik Leon Mikuš (GOMBR-a). Ekipa HRM-a pobjedu je odnijela i u štafeti 4×50 metara s puškom, drugo mjesto pripadnici GOMBR-a, dok je treće pripalo ekipi GMBR-a.