13 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 26. veljače 2024.

Privlaka svojim studentima daje 93 eura, natječaj traje još ovaj tjedan

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Općina Privlaka raspisala je natječaja za dodjelu stipendija za akademsku godinu 2023./2024. Mjesečno dijele 10 stipendija po 92,91 eura.

Kako stoji u natječaju koji potpisuje načelnik Darko Galić, pravo na stipendiju mogu ostvariti redovni studenti dodiplomskih i diplomskih studija, državljani Republike Hrvatske s prebivalištem na području Općine Privlaka koji imaju status redovnog studenta, a nemaju odobrenu stipendiju po drugoj osnovi. Isto tako, važno je da nisu stariji od 27 godina.

Odabir kandidata za dodjelu stipendija obavlja se po kriterijima socijalno-imovinsko stanje, opći uspjeh u prethodnoj godini (za studente prve godine i uspjeh tijekom srednjoškolskog školovanja, ako su bili oslobođeni završnog ispita ili mature) te sudjelovanje na natjecanjima, osvojene nagrade, postignuti rezultati i objavljeni radovi.Rok u kojem se podnose prijave za natječaj je 15 dana od dana objave Natječaja odnosno do subote 9. prosinca.

Pravovremene i potpune prijave boduju se primjenom kriterija utvrđenih Pravilnikom o stipendiranju redovnih studenata. Po završenom bodovanju sastavlja se bodovna lista prvenstva za studente. Bodovna lista objavljuje se na oglasnoj ploči Općine Privlaka te na internet stranici Općine Privlaka. Studenti imaju pravo prigovora na utvrđenu bodovnu listu u roku od 8 dana od dana objave iste.

Sve ostale informacija dostupne su ovdje.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno