Kontaktirajte nas

Aktualno

Priznanja i odličja lovačkim udrugama i pojedincima

Objavljeno

-

Lovački savez Vukovarsko-srijemske županije večeras je upriličio svečanost dodjele odlikovanja za 2020. godinu. U skladu s aktualnom epidemiološkom situacijom dodjela je upriličena na otvorenom u dvorištu zgrade Saveza u Ulici bana Jelačića u Vinkovcima.

“U ovom trenutku Lovački savez Vukovarsko-srijemske županije ima 67 članica s oko 2 tisuće lovaca i lovkinja, a kada govorimo o lovkinjama napomenuo bih kako smo mi jedina županija koja ima udrugu lovkinja, a to su “Slavonske lovkinje” Vinkovci. Ovo danas je naša tradicionalna dodjela lovačkih odličja i priznanja uglavnom na prijedlog našeg Izvršnog odbora koji je sastavljen od predstavnika tri bivše općine, Vinkovci, Vukovar i Županja, a koji prate rad lovačkih društava na svom području. Inače, Pravilnik Hrvatskog lovačkog saveza kaže da godišnje može 2,5 % ljudi biti nagrađeno, a mi imamo malih društava od nekoliko članova što znači da njima treba sedam, osam godina da bi dobili odličje po tom kriteriju. Onda mi tu uskačemo s našim priznanjima”, istaknuo je Mirko Bošnjak, predsjednik LS VSŽ.

A visoko priznanje Hrvatskog lovačkog saveza – Grb HLS ( duborez ) i priznanje LS VSŽ ove godine dodijeljeni su LD „Lovac” Markušica za 100 godina rada i djelovanja i LD „Orao” Novi Jankovci za 80 godina rada i djelovanja.

“Prošle godine naše je društvo napunilo 100 godina na što smo ponosni. Zadovoljni smo jer imamo dosta mladih lovaca. Sada brojimo 45 članova među kojima je petnaestak mladih koji su u zadnje dvije godine postali lovci. Imamo 3.700 hektara lovišta. U lovištu imamo srnu, srndaća, zeca, fazana, pojavio nam se i jelen. Imamo čeke, imamo hranilišta, imamo čardake. Možemo reći da dobro gospodarimo našim lovištem i sve u svemu zadovoljni smo i hvala Savezu koji nam dodijelio ovo priznanje”, istaknuo je ovom prilikom Milan Đukanović, predsjednik LD “Lovac” Markušica.

Priznanja LS VSŽ dobili su i LU „Vepar” Tovarnik za 90, te LU „Sokol“ Bogdanovci i LU „Srndać” Ilok za 50 godina rada i djelovanja.

Također, priznanja LS VSŽ dobili su lovci: Veselko Čuljak, Viktor Maroševac, Velimir Kravić, Vlado Bekavac, Ivan Babajić, Ivan Knežević Kena, Branimir Rendulić, Branimir Filipović i Boris Dragičević.

Odlikovanja HLS-a I. reda dobili su: Željko Majhen, Krešimir Kadović i Zlatko Orlovčić. Odlikovanja II. reda dobili su: Luka Ivić, Dražen Kalac, Goran Pravda, i Mirko Bjelić. Odlikovanja III. reda dobili su: Željko Kostelac, Kristijan Vidaković, Josip Ivanković i Stjepan Gažo.

Posmrtna priznanja dodijeljena su obiteljima preminulih lovaca: Josipa Deaka, Stjepana Bilića, Ivana Kadoića i Danijela Vukšića.

Aktualno

Udaran turistički vikend, na Lučkom rampa pala na aute

Objavljeno

-

Napisao/la

    72 pregleda

Vrhunac je turističke sezone, a osim po broju dolazaka u našu zemlju, primjetan je i po gužvama na prometnicama. Kada je riječ o gustoći prometa, ovaj je vikend na HAK-ovu kalendaru označen crvenom bojom.

Kako je u podnevnom HTV-ovom Dnevniku s Lučkog javila Jelena Bokun, ondje je kolona vozila koja se kreću prema moru duga između 2 do 3 km, dok je na ulazu u Zagreb oko kilometra. Od ponoći do 11 sati ušlo je 23 tisuće vozila, a jučer tijekom dana nešto više od 50.000 vozila. U usporedbi s istim petkom 2019. to je čak za 10% više, prenosi HRT. 

U deset minuta na Lučkom su se dogodile dvije situacije da su automobili stranih registracijskih oznaka – austrijskih i mađarskih – prebrzo prošli kod naplate ENC-a te im je rampa pala na automobile.

Kilometarske su kolone na zagrebačkoj obilaznici između čvorova Jankomir i Lučko te pred naplatom Lučko, a zbog dviju prometnih nesreća uz povremene zastoje vozi se i autocestom A1.

Gužve su i na granici sa Slovenijom. Na Maclju se čeka 2 sata, na Pribanjcima čak 3.

Na ostalim graničnim prijelazima – između pola sata i sat i pol.

U HAK-u očekuju da će cijelog dana biti pojačan promet na većini cesta u smjeru mora i prema unutrašnjosti te u priobalju.

Nastavi čitati

Aktualno

U županiji bez novopozitivnih na koronavirus

Objavljeno

-

Napisao/la

    266 pregleda

U Vukovarsko – srijemskoj županiji u posljednja 24 sata nema novih pozitivnih osoba na COVID-19. Nema ni preminulih.

Od početka epidemije ukupan broj oboljelih je 12.452, od kojih je 12.105 izliječenih, a ukupno je preminulo 259 osoba.

Trenutno je u županiji 7 osoba na bolničkom liječenju.

U protekla 24 sata testirano je 138 osoba, te ih je ukupno do sada testiranih na području županije 77.066.

U samoizolaciji se nalazi 191 osoba.

Nastavi čitati

Aktualno

Na Ljetnom se kinu tražilo mjesto više

Objavljeno

-

Napisao/la

    231 pregleda

Najmlađi žitelji grada napokon su dočekali održavanje Ljetnog kina koje već tradicionalno posljednjih desetak godina organizira Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci pod pokroviteljstvom Grada. Svako se Ljetno kino razlikuje po svojoj tematici, a ove je godine podređeno isključivo mališanima i prikazivat će se samo animirani sinkronizirani filmovi.

Tako su jučer oni najmlađi uživali u dvorištu knjižnice uz Priču o igračkama 4, dobro društvo i još bolji ambijent. Sva mjesta bila su popunjena, a animirani se film gledao na pravom filmskom platnu što je još uvelike pridonijelo dojmu.

Projekcija prvog animiranog filma, The Angry Birds 2, po rasporedu je bila predviđena za prošli petak, ali zbog kiše i lošeg vremena se nažalost morala otkazati. Na raspored će ponovno doći nakon svih ostalih planiranih crtića, odnosno 20. kolovoza. Osim toga, za 30. srpnja planiran je Tko se boji vuka još, nakon toga, 6. kolovoza, simpatični bik Ferdinand te na samom kraju Snježno kraljevstvo 2 za 13. kolovoza.

Nastavi čitati

Zadnje objave

Aktualnoprije 11 minuta

Udaran turistički vikend, na Lučkom rampa pala na aute

Vrhunac je turističke sezone, a osim po broju dolazaka u našu zemlju, primjetan je i po gužvama na prometnicama. Kada...

Filmprije 25 minuta

24.7.1981. | Špijun zvan Igla

Foto: Alan Hume Na današnji se dan 24. srpnja 1981. godine u američkim kinima počeo prikazivati film “Špijun zvan Igla”...

Aktualnoprije 2 sata

U županiji bez novopozitivnih na koronavirus

U Vukovarsko – srijemskoj županiji u posljednja 24 sata nema novih pozitivnih osoba na COVID-19. Nema ni preminulih. Od početka...

Aktualnoprije 3 sata

Na Ljetnom se kinu tražilo mjesto više

Najmlađi žitelji grada napokon su dočekali održavanje Ljetnog kina koje već tradicionalno posljednjih desetak godina organizira Gradska knjižnica i čitaonica...

Aktualnoprije 5 sati

Periska nije suvenir!

Zbog pojave smrtonosne zaraze koja je zahvatila populaciju plemenite periske u cijelom Mediteranu, pa tako i u Jadranskom moru, Ministarstvo...

Vijestiprije 18 sati

DIH PANNONIA uvršten u bazu potpuno operativnih DIH-ova Europske komisije

Digitalni inovacijski centar DIH PANNONIA, sa sjedištem u Vinkovcima, čiji konzorcij obuhvaća 15 partnera i čiji je nositelj i koordinator...

Aktualnoprije 19 sati

Kino pod zvijezdama

Ovoga srpnja, u sklopu svog Ljetnog programa, Hrvatski dom Vukovar po prvi put organizira Kino pod zvijezdama, koje je besplatno...

Aktualnoprije 20 sati

EU digitalne Covid potvrde od danas vrijede 270 dana

Od danas EU digitalne Covid potvrde o cijepljenju vrijede do 270 dana te se njihov status može provjeriti i u...

Najčitanije