24 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 2. listopada 2023.

Probudi se, prijavi se, volontiraj beskompromisno

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

„72 sata bez kompromisa“ međunarodni je volonterski projekt koji animira mlade i promiče solidarnost, zajedništvo, kreativnost i volonterstvo.

Projekt se provodi u deset europskih zemalja, a u proteklih 8 godina sudjelovalo je oko 8.500 mladih kroz više od 1.600 različitih akcija.

Cilj je projekta promovirati volontiranje među mladima, potaknuti ih da budu pokretači promjena u svojoj lokalnoj zajednici i pokazati koliko se zajedničkim snagama može napraviti promjena u kratkom vremenskom razdoblju.

“Posebnost projekta je upravo u riječi beskompromisnost, ti samo daruješ svoje vrijeme, talente i radosti onima kojima je potrebno, a za sve ostalo brinemo mi. Uz nova znanja i vještine koje ćeš dobiti sudjelovanjem u projektu, iskusit ćeš i bogatstvo suradnje, prijateljstva, timskog duha, otkrivanje sebe na jedan drugačiji način”, poručuju organizatori iz Studentskog katoličkog centra Palma.

Maratonsko volontiranje mladih ove godine bit će održano od 13. do 16. listopada, a na sudjelovanje su pozvani i mladi Vinkovčani jer su i Vinkovci među 19 gradova u Hrvatskoj u kojim će ove godine biti održana akcija “72 sata bez kompromisa”, a pod sloganom “Probudi se”.

Do početka ovogodišnjeg izdanja ostalo je desetak dana, a prijave su otvorene do popunjenja volonterskih mjesta.

Mladi od 15 do 35 godina koji žele staviti svoje vrijeme na raspolaganje za pomoć potrebitima i tako postati dio beskompromisne ekipe mogu se prijaviti ispunjavanjem obrasca na stranici www.72sata.hr, pozivaju iz Studentskog katoličkog centra Palma.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno