23 C
Vinkovci
Subota, 25. lipnja 2022.

Program kina Uranija od 14. do 20. travnja

Više od autora

- vl promo-
f_urania_hardcore-henry_SI

Nakon tjedna u potpunosti posvećenoga filmovima po izboru publike, novi filmski tjedan u osječkoj Uraniji, ‘kinu u centru’, otvaraju se čak tri premijerna naslova.

‘Što sam više čovjek, sve više želim biti životinja’… Literarni klasik Rudyarda Kiplinga dobio je još jednu filmsku ekranizaciju. KNJIGA O DŽUNGLI (The Jungle Book) zapanjujuće je realna animacija u kojoj oskarovska glumačka ekipa na spektakularan način oživljava epsku priču iz 1967. o dječaku Mowgliju, koji uz pomoć prijatelja pantere Bagheere i medvjeda Balooa pobjeđuje kralja džungle – opasnog tigra Shere Khana. Ne propustite ovu predivnu priču je o prijateljstvu, ljubavi, odanosti i hrabrosti.

Nisu svi duhovi strašni, neki nam čak mogu postati i najbolji prijatelji. Najbolji primjer je prijateljstvo jedanaestogodišnjaka Toma i simpatičnog duha Huga, koji zajedno s lovkinjom na zle duhove Hetty kreću u borbu protiv opasnog neprijatelja, drevnoga ledenog duha koji širi arktičku hladnoću po cijelome gradu. HUGO I LOVCI NA DUHOVE (Ghosthunters on Icy Trails) nova je sinkronizirana avantura za cijelu obitelj, nastala prema bestseleru njemačke dječje spisateljice Cornelije Funke.

f_urania_everyday-rebelion_ST1
Svakodnevna pobuna (Everyday Rebellion)

Jeste li spremni za revoluciju u filmu? STX Entertainment donosi nam hardcore akciju HARDCORE HENRY, film neobične dinamike, sniman iz “ja” perspektive Go-Pro kamerom. Henryja oživljava njegova supruga koja ga je pretvorila u kibernetičkog heroja i koju otima je zli diktator. Henry je potpuno sam usred Moskve, vremena je sve manje, svi ga žele mrtvog, a jedini prijatelj mu je misteriozni Jimmy. Sve ostalo je apsolutno ludilo i dosad neviđena kombinacija filma, video igre i vožnje roller coasterom. Ti si junak u ovome filmu!

Svi koji još uvijek niste, pandastičnu kung fu komediju KUNG FU PANDA 3 možete pogledati i ovaj vikend.

U ponedjeljak i utorak u 20 sati se svi družimo u Clubu Peppermint, gdje u sklopu zajedničkog projekta “Film in Residence” svaki tjedan besplatno prikazujemo kvalitetne, edukativne, festivalske i dokumentarne sadržaje. Dana 18. i 19. travnja ponovno imamo priliku pogledati dokumentarni film SVAKODNEVNA POBUNA (Everyday Rebellion) u kojemu se na nekoliko primjera analiziraju metode nenasilnog otpora te prikazuju akcije i razmišljanja aktivista, a film stvara sliku jednog novog prostora društvenih promjena…

U kino Urania opet dolazi i zagrebačko Kazalište Planet Art, ovoga puta s predstavom PLEMENA, 24. svibnja u 19:30 sati. Cijena ulaznice iznosi 70 kn, požurite s rezervacijama.

U travnju ne propustite i koncerte DARKA RUNDEKA i THE FRAJLI, a za sva 3 eventa ulaznice možete rezervirati putem telefona 205-501 (Uprava, 9-16 h), 205-507 (blagajna kina, iza 17 h), email-a: info@kinematografi-osijek.hr i ulaznice@kinematografi-osijek.hr ili putem Facebook profila i grupe.

Koncert The Frajle, koje su se proslavile svojim verzijama poznatih pjesama, započinje 22. travnja u 20 h u kinu Europa, a cijena ulaznice u pretprodaji iznosi 90 kn. U lipnju prošle godine Rundek Cargo Trio objavljuje novi album „Mostovi“ i tu započinje čarobno putovanje, u Osijek stižu 28. travnja u 20 sati u kino Urania, a cijena ulaznice iznosi 100 kn.

f_urania_the-frajle_ST2
The Frajle

Proslavite rođendan u Uraniji i provjerite zašto svi kažu da su ondje najbolje zabave. Posebne pogodnosti i jeftinije cijene možete iskoristiti na dječjim matinejama i obiteljskim srijedama (cijena ulaznice 20 kn) te uz grupne popuste (minimalno 10 osoba, cijena ulaznice 18 kn) i poklon vouchere (10 ulaznica za 180 kn). Kako svi nakon dobrog filma obično ogladnimo, dobro nam dođe Early Birds paket uz koji za 45 kn dobijete ulaznicu za film + obrok u restoranu Lumiere.

Cijena ulaznica za redovite repertoarne  iznose 25 kn, dok uz predočenje studentske ili umirovljeničke iskaznice karte možete kupiti po cijeni od 20 kn. Ulaznica za grupe od 10 i više osoba iznose 18 kn po osobi. Za obiteljski dan srijeda i dječje vikend matineje ulaznice iznose 20 kn za sve gledatelje.

Na ulaznice nema nikakvih dodataka neovisno o trajanju filma, načinu kupnje ili rezervacije ulaznice i sl.

Ulaznice možete rezervirati klikom ulaznice@kinematografi-osijek.hr.

TRAILER Knjiga o džungli

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno