Mi Vida je duo koji se javnosti predstavio u proljeće 2018., singlom “Probaj me uzeti”, a trenutačno nam donose svoj treći službeni singl – “Sexy”.
“Sexy” je profinjeno raslojavanje seksualnosti iznutra na van… Seksualnost, kao najstigmatiziranija ljudska osobina, je neiscrpna tema umjetnika od pamtivijeka. Je li grijeh, je li primitivno, površinsko, je li naprotiv duboko, sveto, pokretačko? Mi pjevamo o gorko slatkom aspektu tjelesne čežnje koja pleše između ljubavi i boli, koja ne zna je li leti ili pada, da li da se preda ili bježi… A nitko nije imun na slatke riječi. Tko ne voli čuti da mu kažeš “tako si lijep… ti si mi sexy…“ – izjavila je Vida povodom nove pjesme.
Mi Vida: spot “Sexy”, 2019. | Photo: Nevio Smajić & Mario Borščak
Mi Vidu čine Vida Manestar i Stanko Kovačić. Vida Manestar, glazbena je pedagoginja, kantautorica te dugogodišnji prateći vokal u grupi Elemental. Predstavljanju autorskog materijala prethodilo je spajanje sa sjajnim glazbenikom i skladateljem Stanislavom Kovačićem, koji je kompozitor brojnih glazbenih brojeva za audio drame i kazališne predstave, a svoju sviračku karijeru gradi kroz suradnje s drugim glazbenicima ili kao redoviti član brojnih uspješnih sastava – Stampedo, Šo Mazgoon, Gego i Picigin bend, Hladno Pivo, Darko Rundek…
Kako i sami otkrivaju, imaju spremno dovoljno autorskih pjesama za objavu albuma prvijenca, na kojem će predstaviti interesantan spoj ukulelea i violončela s elementima pop i trip-hop žanrova, podcrtano melankolijom Vidinog vokala.
Veliki dio novog materijala Mi Vida su predstavili publici jučer u utorak, 29. listopada na “Akustici” u Rockmarku, što će biti njihov prvi nastup u toj zagrebačkoj glazbenoj knjižari.