4 C
Vinkovci
Nedjelja, 21. travnja 2024.

Pronađi posao u drvnom sektoru

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Drvni klaster Slavonski hrast započeo je s provedbom novog projekta „Pronađi posao u drvnom sektoru!“. Cilj projekta je provedba aktivnosti dosega i obrazovanja neaktivnih NEET osoba na području Vukovarsko-srijemske županije te poticanje njihovog zapošljavanja ili samozapošljavanja u drvnom sektoru.

NEET skupinu predstavljaju mladi ljudi koji nisu zaposleni, nisu u sustavu obrazovanja ili osposobljavanja (NEET engl. Not in Employment, Education or Training). Mladi koji pripadaju ovoj skupini su teško zapošljivi te su zbog toga izloženi riziku od siromaštva i neizvjesne budućnosti.

Projekt „Pronađi posao u drvnom sektoru!“ aktivirat će 30 NEET osoba – 20 neaktivnih NEET osoba mlađih od 25 godina i 10 neaktivnih NEET osoba u dobi od 25 do 29 godina, za aktivno sudjelovanje na tržištu rada i usmjeriti u drvni sektor kao tradicionalan sektor koji je snažno povezan s kulturnom baštinom i folklorom gdje su finalni proizvodi od drva neizostavan dio.


Projekt se provodi u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje PU Vinkovci, Vukovarsko-srijemska županija i ZAKUD Vukovarsko-srijemske županije. Započeo je 16. srpnja 2021. i trajat će do 16. srpnja 2023. godine.

Projekt je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda (91,89%) i sredstvima Državnog proračuna (8,11%) u iznosu od 1.346.649,70 HRK.

Za više informacija o projektu i mogućnostima uključivanja pratite nas Facebook stranicu Pronađi posao u drvnom sektoru.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno