13 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 3. listopada 2022.

Propast Asure na kino blagajnama, svojevrsnog kineskog Gospodara prstenova

Više od autora

- vl promo-Kineska kina povukla su sa repertoara epski fantazijski film “Asura” nakon katastrofalnog ovaranja filma i zarade od samo 7,1 milijuna dolara.

Zarada ne bi bila tako strašna da producenti nisu najavljivali film kao mega projekt, najskuplji u povijesti kineske kinematografije, koji je koštao čak 110 milijuna dolara. Zarada filma tijekom prvog vikenda predstavlja samo kap u moru.

Jedan od mogućih razloga zbog kojih je propao film je veliki broj lažnih recenzija koje su se pojavile na internetu, tzv. “water army”, nešto slično lažnim recenzijama koje trolaju Sjevernu Ameriku na stranici Rotten Tomatoes, samo što su “water army” plaćeni da sabotiraju marketinške kampanje. Financijeri filma “Asura” Alibaba Pictures i Zhenjian Film tvrde da je ovaj epski film žrtva agresivnih “water army” napada.

Drugi mogući razlog navodi se velika konkurencija filmova u kinima. U Kini je trenutno popularan blockbuster “Dying To Survive” koji je za 11 dana prikazivanja zaradio 366 milijuna dolara.

Producenti filma “Asura” nadali su se da će snimiti franšizu, međutim malo je vjerovatno da će se to desiti nakon ovakvih rezultata. Franšiža je trebala buti nešto poput kineske vrezije “Gospodara prstenova”, bazirana na originalnoj tibetanskoj mitologiji. [Filmonizirani]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno