Proračun Općine Stari Jankovci za sljedeću godinu težak preko 30 milijuna kuna

0
434

Na posljednjoj, 18. sjednici Općinskog vijeća općine Stari Jankovci jednoglasno je usvojen Proračun za 2020. godinu.

Kako ističe načelnik ove općine Dragan Sudarević, proračun za slijedeću godinu može se okarakterizirati kao povijesni, jer “težak” je velikih 30.420.000 kuna.

Načelnik naglašava da je već za sljedeću godinu kroz EU fondove ugovoreno više od 11.000.000 kuna za izgradnju Doma kulture u Novim Jankovcima i nastavak projekta međunarodne suradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora u Centru kompetencija za potporu poljoprivrednicima i gospodarstvenicima. “Nastavlja se i započeto projektiranje biciklističke staze Orolik-Slakovci-Stari Jankovci-Vinkovci, Vatrogasno spremište u Slakovcima, a u planu je i izgradnja reprezentativne sale za sastanke na nogometnom igralištu nogometnog kluba HAŠK Sokol u Starim Jankovcima, koji je proglašen i najboljim sportskim kolektivom u našoj lokalnoj samoupravi. Trebalo bi krenuti i uređenje nogometnog igrališta u Oroliku i ponovno pokretanje rada nogometnog kluba, u planu je i pokretanje Poduzetničkog centra u Starim Jankovcima, energetska obnova zgrada u vlasništvu Općine Stari Jankovci i još nekoliko projekata”, naglašava načelnik.

Napominje i da su sredstva za rad klubova, udruga, kao i ona za provedbu manifestacija dodatno povećana, a u socijalni program dodane su i božičnice za umirovljenike koje će, kroz Izmjene Proračuna Općine Stari Jankovci, biti podijeljene već ove godine.

U socijalni program uklučene su i stipendije za redovne studente od 2020. godine. “Preko milijun kuna uložit ćemo i u potpore za gospodarstvenike i poljoprivrednike, koje ćemo modificirati, a ujedno im i osigurati edukacije za stjecanje pojedinih specifičnih kompetencija. Osim toga, u planu su još neke novine u našem radu za slijedeću godinu”, zaključuje Sudarević.