14 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 27. svibnja 2024.

Proslava Linguapaxovog 20. jubileja Cambridge diploma uz francusku šansonu

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Nakon dvogodišnje pauze uzrokovane Covid-om, generacijama 2020., 2021. i 2022. iz dva jezična centra Linguapaxa u Vukovaru i Vinkovcima bit će uručene diplome o znanju engleskog jezika Sveučilišta u Cambridgeu za najviše razine izvrsnosti engleskog jezika B2, C1 i C2 .

Prvih šest kandidata škole pristupilo je Cambridge ispitu znanja engleskog jezika pri ispitnom centru Britanskog savjeta u Zagrebu još davne 2000. godine. Jedan od njih je danas pročelnik u Gradu Zagrebu, jedan specijalist ortopedije i pomoćnik ravnatelja u vinkovačkoj bolnici, jedan je znanstveni asistent na Institutu za fiziku u Zagrebu, jedan je uspješni građevinski inženjer u Švedskoj, jedan profesor fizike u vinkovačkoj osnovnoj školi, a jedan radi kao senior developer u jednoj američkoj informatičkoj tvrtki.

Linguapax je osnovan 1996. godine, i od tada je dao velik doprinos postavljanju EU jezičnih standarda u RH. Škola je prije dva tjedna uspješno prošla i treću reakreditacijsku inspekciju kvalitete najvažnije europske asocijacije za kvalitetu škola stranih jezika Eaquals.1.

Ovogodišnja dodjela će stoga biti jubilarna 20. po redu. Iz učionica Linguapaxa u proteklih dvadeset godina izašlo je 1.500 diplomanata najviše tri razine znanja jezika (razina znanja jezika sveučilišnog jezičnog studija), sa stečenom vrijednom vještinom jezika kojom su značajno povećali broj svojih životnih izbora i olakšali svoj karijerni put.


„Najveći broj laureata svoje školovanje je započeo u predškolskoj ili ranoj školskoj dobi, a jezičnu nastavu su u Linguapaxu pohađali između osam i deset godina. Linguapaxov razvojni program učenja jeziku sastoji se od predškolskog, osnovnog, višeg i naprednog (sveučilišnog) stupnja, a statistike uspješnosti pokazuju da program funkcionira besprijekorno, i to našu školu i naša dva najveća grada u županiji svrstava među svega nekoliko najuspješnije jezične sredine u RH”, ističe direktor Berislav Božanović.

Jubilej će proslaviti koncertom europske i francuske šansone La vie en rose Edith Piaf,  kasnije u obradi popularne Zaz, a počinje u 20 sati.

FOTO: LINGUAPAX

„Ovaj koncert, dar je našem gradu, polaznicima, roditeljima i nastavnicima škole te svim ljubiteljima francuske šansone. Nastupaju Ana Opačak, Tajana Pavičević i Lovro Rimac uz pratnju maestra Jurice Karuze. Koncertom u Hrvatskoj počinju Dani fracuske kulture kojima se prelijepo i na svečan način spaja i svečanost dodjele Cambridge diploma i obljetnica Cambridge programa u Linguapaxu. Obilježavanje Dana francuske kulture Republici Hrvatskoj organizira Prokultura – Split nizom događanja u svim većim gradovima naše domovine, te je ona i suorganizator večerašnjeg koncerta”, zaključuje Blažanović uz poziv svim građanima večeras u Gradsko kazalište Joza Ivakić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno