26 C
Vinkovci
Nedjelja, 23. lipnja 2024.

Proslava Stepinčeva u Mirkovcima: blagoslov novog kipa bl. Alojzija Stepinca

Više od autora

Danas je najmlađa vinkovačka župa, blaženog Alojzija Stepinca, proslavila blagdan svog zaštitnika. Svečanu svetu misu s blagoslovom novog kipa blaženog Alojzija Stepinca predvodio je mons. Vladimir Dugalić. Za proslavu pripremali su se devetnicom od 1. do 9. veljače, koju su predvodili svećenici iz vinkovačkog dekanata zajedno sa svojim zborovima i vjernicima te svećenici gosti.

U misnom slavlju sudjelovao je i gradonačelnik Ivan Bosančić koji je istaknuo kako se župa u Mirkovcima stvara na prekrasan način uz župnika koji razumije kako to sve treba napraviti. „Svakako se danas trebamo prisjetiti kardinala Stepinca i svih njegovih riječi, ali i djela te pokušati, kako je i evanđelje reklo, i u svom životu barem u jednom dijelu biti toliko požrtvovanima kao što je on to bio za svoj narod”, kazao je Bosančić dodavši kako kroz suradnju s ovom župom želi doprinijeti što kvalitetnijoj zajednici koja će se razvijati na najbolji mogući način.


Župnik Ante Lučić je s izrazitom radošću istaknuo kako je danas posebna svečanost u župnoj crkvi upravo zato jer su pribavili kip blaženika Stepinca. „On je uistinu ono zrno koje se daje za svakoga od nas iz ljubavi da bi urodili plodom. Uzor je svima, kao svetac naše domovine, kojega možda još nisu proglasili svetim, ali za nas je već svet”, istaknuo je kazavši kako je kip djelo Petra Ujevića, akademskog kipara iz Zagreba. Kao mlada župna zajednica u Vinkovcima, istaknuto je danas, ova župa polako se razvija utječući se svom nebeskom zaštitniku.

Povezani članci

Posljednje objavljeno