17 C
Vinkovci
Srijeda, 29. svibnja 2024.

Provedba aktivnosti u sklopu projekta GOAL

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

U okviru projekta „GOAL – Jačanje kapaciteta Građanskih Organizacija civilnog društva“, koji je započeo u prosincu 2021. godine, provedbom radionica i edukacija ojačali su se kapaciteti organizacija civilnog društva sudionika projekta i projektnih aktivnosti.

Provedbom izobrazbe o zakonodavnim okvirima za djelovanje OCD-a te verificiranog programa osposobljavanja za financijsko upravljanje udruga ojačali su se kapaciteti OCD-a u području upravljanja i zakonodavnih okvira te im se pružilo stjecanje znanja i iskustva za daljnje poslovanje i nastavak poslovanja, a samim time se stvorilo plodno tlo za nesmetanu provedbu projektnih aktivnosti i aktivnosti prilagođenih lokalnim potrebama.

Jedan od specifičnih ciljeva poziva na dostavu projektnih prijedloga u sklopu kojega se provodi projekt GOAL je i jačati kapaciteta OCD-a aktivnih u lokalnim zajednicama za provedbu aktivnosti prilagođenih lokalnim problemima te budući kako lokalne organizacije, u većini slučajeva, nemaju dovoljno kapaciteta te imaju manjak informacija o mogućnostima financiranja ovom se aktivnošću odgovara na prethodno navedeni cilj. Provedbom ovih aktivnosti ojačali su se kapaciteti OCD-a kako bi u budućnosti samostalno vodili potrebne procese unutar OCD-a te kako bi odgovarali svojim djelovanjem na lokalne potrebe i mogućnosti.

U sklopu projekta provedena je i radionica Izobrazbe za prilagodbu poslovanja uz primjenu IKT-a u poslovanju. Navedena izobrazba bila je namijenjena zaposlenicima, članovima i volonterima OCD-ova koji sudjeluju u projektu s ciljem poboljšanja znanja u području socijalnog uključivanja i prilagodbe poslovanja korištenju informacijsko-komunikacijskih tehnologija. Organizacijama civilnoga društva često nedostaju dodatna znanja i vještine koje bi im omogućile neometano djelovanje te prikupljanje sredstava za daljnji razvoj. Ova radionica imala je za cilj pospješiti rad OCD-a u području socijalnog uključivanja te pospješiti poslovanje uz primjenu informacijsko – komunikacijskih tehnologija kako bi im prijave na natječaje i mogućnosti za financiranjem bile što jednostavnije i kako bi imali što manje administrativnih barijera u ostvarivanju vlastitih ideja za rješavanje lokalnih problema.

Jedna od radionica koje su provedene u sklopu projektnih aktivnosti je i Edukacija za upravljanje kriznim situacijama u kojima su se članovi OCD-a prijavitelja i partnera i zaposlenici osposobili za pravovremeno, smireno i racionalno postupanje u različitim kriznim situacijama, prvenstveno imajući u vidu sigurnost ljudi i materijalnih dobara.

Provedbom i sudjelovanjem u radionicama ojačali su se kapaciteti nositelja i partnera za daljnju provedbu aktivnosti u sklopu projekta kao i za daljnje djelovanje za dobrobit lokalne zajednice i njezinih članova.

*Sadržaj priopćenja isključiva je odgovornost korisnika MNK Vinkovci – Učilište Studium

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno