10 C
Vinkovci
Četvrtak, 25. travnja 2024.

Pružaju pomoć i podršku životu cijele društvene zajednice općine

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Udruga žena „Žena” Rokovci-Andrijaševci djeluje u svojoj Općini od 2007. godine te predstavlja povezanost i međusobnu podršku  među ženama, a svojim aktivnostima postala je nezaobilazan dio društvenog života u Rokovcima i Andrijaševcima.

Udruga trenutno ima 21 aktivnu članicu, a pokušava uključiti žene srednje životne dobi u život društvene zajednice te im na taj način pokazati da su i one vrijedne te u tome itekako uspijevaju. Osim toga prepoznali su i potrebu brige za stare i nemoćne, djecu s poteškoćama u razvoju i to već dugi niz godina uspješno i rade kroz nekoliko akcija.

„Godišnje pravimo tri posjete starima i nemoćnima te djeci s poteškoćama u razvoju. Jednom za vrijeme uskršnjih blagdana, jednom za vrijeme božićnih te jednom u vrijeme jeseni kada pravimo razne domaće delicije, pekmez, kuhanu rajčicu, razne sokove i time obradujemo naše stare i nemoćne. No, njima je bitnija lijepa riječ i posjet nego sami pokloni, ali dobro im i to dođe”, istaknula je Svjetlana Draženović predsjednica Udruge „Žena” Rokovci-Andrijaševci.

Kroz svoje akcije pokušavaju uključiti i svoje male OPG-ove iz sela te sudjeluju u svim događanjima njihove općine i čitave društvene zajednice, a pomažu i drugim udrugama kao i dječjem vrtiću. No, da ne bi sve ostalo na humanitarnom djelovanju, udruga sve žene srednje životne dobi pokušava aktivirati za sport i općenito aktivnost koja je iznimno važna za opće zdravlje svakog pojedinca.

„Odlazimo na državne sportske susrete žena na Mali Lošinj svake godine, a pokušavamo organizirati barem jedno ljetno putovanje, odnosno upoznavanje naše Domovine jer su naše žene sve preko 50 godina i maksimalno su posvećene svojim obiteljima, a na taj način pokušavamo naći vrijeme za sebe. Znamo i organizirati razna psihološka predavanja, pretežno je to s udrugom „Klupko” pa nam razni medicinski djelatnici održavaju predavanja razne temaike zanimljive našim ženama”, kaže nam predsjednica Udruge.Vinkovci Shopping Capitol (VSC) početkom veljače imao je nagradno darivanje u kojoj je nagrada bila kupovina u vrijednosti 200 eura u spomenutom „šoping” centru. Sve što je trebalo za tu nagradu je skupiti najviše lajkova na komentar prijedloga udruge kojoj bi ovaj poklon bon dobro došao za daljnje djelovanje na humanitarnom, sportskom, kulturnom, znanstvenom ili odgojno-obrazovnom planu.

„Nagradna igra jako nas je razveselila jer smo mi dosta uporne, aktivirale smo veliki broj naših mještana i prijatelja. Htjeli smo pokušati osvojiti najviše lajkova iz razloga što nam se približavaju uskrsni blagdani i prepoznali smo mogućnost, budući da kupujemo u DM-u poklone za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju kojih imamo 20-ak, da pojačamo njihove poklončiće jer se oni jako, jako obraduju kako nama tako i poklonima”, dodaje Draženović uz napomenu kako za nadolazeće blagdane obilaze i stare i nemoćne pa će im ovaj poklon bon dobro doći i za pakete nemoćnima, a ovim putem zahvaljuju se VSC-u na dobivenoj nagradi.

Udruga „Žena” Rokovci-Andrijaševci tako će 100 eura potrošiti za djecu s poteškoćama u razvoju, a drugih 100 eura u trgovini Konzum za stare i nemoćne. Nastavit će tako pružati pomoć onima kojima je potrebna kako bi im barem malo olakšali životne nedaće i uveselili ih.

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno