Lovačka udruga Gaj u Županji je u subotu po prvi put organizirala Čobanijadu, natjecanje u kuhanju čobanca koje je pobudilo veliki interes sudionika i posjetitelja.

Na natjecanje su se prijavile 22 ekipe iz Vukovarsko-srijemske i susjedne Brodsko-posavske županije, ali i jedna iz Austrije.

Slavonske čobance pomno je kušalo i ocijenilo tročlano povjerenstvo, koje nije imalo nimalo lak zadatak ocijeniti okus, gustoću, ljutinu, boju i ukupni dojam ukusnih delicija i u velikoj konkurenciji izabrati pobjednika.

Najbolji majstor kotlića bio je Vinko Vučičević iz Županje, drugo mjesto osvojila je ekipa Rokovci-Andrijaševci, a treće Veseli Šokci iz Gradišta.

Meso za čobanac i drva osigurali su organizatori. U udruzi planiraju da ovaj događaj postane tradicionalan i da iz godine u godine okuplja sve veći broj natjecatelja i posjetitelja. I ove je godine ovo ukusno slavonsko jelo privuklo velik broj građana koji su uživali u degustaciji i druženju, a za posjetitelje su pripremane i lepinjice. Za dobro raspoloženje pobrinuo se TS Dijamanti, a u centru grada zaigralo se i šokačko kolo.