22 C
Vinkovci
Nedjelja, 21. srpnja 2024.

Prva dječja planinarska škola PD “Frankopan”

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Planinarsko društvo “Frankopan” organiziralo je svoju 1. dječju planinarsku školu koja je počela s radom zadnji dan prošloga mjeseca.

Djeca su, ističu u društvu, od tada imala razna predavanja na temu planina, planinarstva, boravka i kretanja u planinama, opasnostima koje vrebaju u planini, te kako se opremiti i pripremiti za boravak u planini.

Odrađeno je i nekoliko zanimljivih vježbi kao što su boravak i kretanje u planini na jednom od izleta, predavanje i vježba penjanja stanici HGSS-a Vinkovci na umjetnoj stijeni, te jučerašnja vježba izrade prinudnog skloništa – bivka, koju su odradili u šumi kod Cerne.

Bio je to, kažu u Frankopanu, lijep dan u šumi, a osim djece polaznika škole, sudjelovalo je i nekoliko članova društva. Prošli su stazom dugom 14 km, od početka šume u Cerni do slikovitog i izoliranog sela Kladavac, rijeke Bitulje i nazad.
Djeca su jučer dobila i poklon pakete (ruksake, užad, kompase, boce za vodu i majice), koje su osigurali sponzori, prijatelji društva.
“Nadamo se da je ovo samo prva u nizu dječjih planinarskih škola koje će PD “Frankopan” odraditi”, ističu u društvu i poručuju i dalje: svi oni koji žele hodati s Planinarskim društvom “Frankopan” mogu se javiti predsjednici društva Dragici Šibenik na broj 099/516-1427, nekom od članova ili porukom na  FB stranicu društva.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno