32 C
Vinkovci
Utorak, 16. kolovoza 2022.

Prvi dan retro groznice – posjetitelji oduševljeni

Više od autora

- vl promo-

Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Prvi dan 2. po redu Hang Loose Rockabilly festivala, koji i dalje traje, nikoga nije ostavio ravnodušnim! Unatoč velikoj vrućini, vrata gimnazijskog dvorišta otvorena su od 17 sati, a od samog početka okuplja veliki broj zainteresiranih posjetitelja. 
 
Festival je započeo na najljepši način i posjetitelje je dočekalo šminkanje, uređivanje, brijači, frizeri i pin-up foto session, a uživali su i u pogledu na stare automobile, pin-up djevojke, šarene štandove, suvenire i plesove u rockabilly ritmu, kojemu su se mnogi i sami pridružili. U kultno razdoblje 50-ih godina posjetitelje su vratili i brojni detalji koji su ih oduševljavali na svakom koraku, a točkice, cvjetovi i zanimljive frizure bili su neizostavan dio ovog fantastičnog događaja.
 
Prava retro groznica započela je nastupom benda iz Mađarske Dynamite Dudes koji je svojim dinamičnim nastupom i spojem domaćeg i tradicionalnog digao na noge brojne plesače koji će se nastaviti zabavljati do dugo u noć. Drugi izvođači bili su Moonshine Alligators, bend iz Novog Sada, koji svira mješavinu rockabillya i surfa, s malo country glazbe. Ostala tri koncerta očekuju nas sutra kada će nastupiti Joe and The Rhythm Boys, Naked Truckers te B and the Bops.
 
U izložbenom dijelu festivala danas smo vidjeli Kerefeke, Kich Sapunich, Elastic Heart, Vintage optika Marko te SentiMental Bikes, koji i ove godine sretnom dobitniku festivalske tombole poklanja unikatni retrobicikl. Za frizure i šminku su se pobrinuli Frizerski salon Dlaka 22 i Barbershop Španić, a priliku za tetoviranje mnogi su iskoristili kod Slavena Kusture u Hellboy Tattoo shopu.

                                                                                                                             Sutra nastavljamo istim tempom!

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno