Maglovit i oblačan nedjeljni dan nije spriječio planinare PD-a “FRANKOPAN” da odu na svoje prvo gostovanje. Prva službena pozivnica i prvi službeni izlet društva bio je na jezero Borovik, sudjelovanje u obilježavanju 69. dana slavonskih planinara.

“PD FRANKOPAN” sudjelovao je u pohodu sa svojih 5 planinara, koji su se odlučili na neke od dvije ponuđene staze, lakšu, hodačku i malo težu, tehnički zahtjevniju stazu, s prečnicom i zip-linom.

Jezero Borovik je umjetno jezero u blizini Đakova, nastalo je 1978. godine pregradnjom korita rijeke Vuke, na mjestu gdje se nalazilo naselje Borovik, po kojemu je jezero dobilo ime. Udruga Slavonski planinari osnovana je 1963, kao planinarski savez Kotora Osijek, da bi neko vrijeme djelovali i kao Savez Slavonskih Planinara, udruženje je planinara Slavonije i Baranje, s ciljem suradnje između članica udruge, te održavanjem i hodanjem Slavonskog planinarskog puta.

Inače, prvi dan Slavonskih planinara održan je 1935.i od tada se više-manje redovito održava svake godine. Skup planinara otvorio je domaćin, predsjednik PD Đakovo iz Đakova, poznati planinar Otmar Tosenberger, te je riječ preuzeo predsjednik udruge Slavonski Planinari Predrag Livak, a zatim i tajnik Hrvatskog Planinarskog Saveza Alan Čaplar. Inače, PD Đakovo ove godine slavi 40 godina postojanja, a PD FRANKOPAN je dobio svoju prvu zahvalnicu za sudjelovanje u pohodu.